Eğitim

Bakan Özer Öğrencilere Duyurdu! O Sürede Değişiklik Yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çok önemli bir açıklama geldi. Bilindiği üzere öğrenciler bu hafta ara tatile çıkacak. Milyonlarca öğrenci ve veli artan vaka sayıları sebebiyle ara tatilin uzatılmasını talep ediyor. Ancak ara tatilin uzamasına ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Bakan Özer seçmeli ders seçim süresinin uzatılmasına karar verdiklerini açıkladı. İşte o karar…

Son Gün Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı, son dakika açıklamasıyla öğrencilere seslendi. Öğrenciler yarın ara tatile başlayacak ve ara tatil 4 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek. Seçmeli ders alacak öğrenciler için son gün yarın olarak ifade edilmişti. Ancak son dakika açıklamasına göre seçmeli ders seçme tarihi değişti.

Yapılan açıklamaya göre son seçmeli ders seçme tarihi 7 Şubat 2022 olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için tarihin değiştiğini açıklayarak şu açıklamada bulundu;

“Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00’ye kadar uzatıldı. Ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin seçimi için tercih süreci, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda Bakanlık tarafından uzatıldı.”

Buna göre ara tatile çıkmaya hazırlanan milyonlarca öğrenci, hava şartlarından dolayı birçok ilde eğitime ara verilmesi sebebiyle son seçmeli ders seçme tarihi 7 Şubat 2022 tarihine kadar seçmeli ders seçebilecek.