GündemSağlık

Omicron’da Yeni Gelişme! Uzmanlardan Son Dakika Açıklaması!

Koronavirüs henüz sona ermemişken ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılmaya başlayan Omicron varyantı için açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Öte yandan vaka sayılarında yaşanan artış tedirgin etmeye devam ederken Omicron için yapılan açıklamaya göre 2 belirti daha göstermeye başladı. İşte Omicron cephesinde yeni gelişmeler…

Omicron 2 Belirti Daha Verdi!

Omicron varyantı vaka sayılarını arttırmaya devam ediyor. Ülkemizde 412. 31 koronavirüs testi yapıldı, 72.615 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi hayatını kaybettiği tespit edildi. 84.426 kişinin ise iyileştiği açıklandı. Bilindiği üzere omicron boğazda kaşınma, yorgunluk, kas ağrısı, burun akıntısı, baş ağrısı yorgunluk, hapşırma, boğaz ağrısı ve gece terlemesi belirtileriyle ortaya çıkmıştı. Son olarak gelen bilgilere göre Omicron 2 belirti daha vermeye başladı. Kusma ve mide bulantısı yaşayan binlerce vatandaş, PCR testleri sonucunda pozitif çıkmaya başladı. Uzmanlar bu konuda dikkatli olunması konusunda uyardı.

İngiltere’den Omicron Kararı

İngiltere, koronavirüs kısıtlamalarında azaltmaya gidildiğini açıklamasının ardından, İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, test sonucu pozitif çıkan vatandaşların artık karantinaya girmeyebileceklerini belirterek şu açıklamayı yaptı; “Hükümet konuyu gözden geçirecek, şu anda bu konuda kesin bir karar yok. Grip olan kişilerin yasal olarak kendilerini karantinaya almaması gibi benzer bir şekilde Covid-19 ile yaşamanın bir yolunu bulmalıyız” Yapılan açıklamalara göre İngiltere’de hastanedeki hasta sayısının düştüğünü ve yoğun bakımdaki hasta sayısının azaldığı tespit edildi.