Ekonomi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: EYT kararı sadece onları kapsayacak! EYT 2022 detayları belli oldu! Kimler yararlanamayacak?

Uzun yıllardır, milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili, yeni dönemde çeşitli düzenlemelerin yapılması bekleniyor. Konu ile ilgili yetkili kurumların ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları, milyonlarca EYT’liyi yeni döneme dair umutlandırmayı başardı.

EYT konusu ile ilgili yaşanan yeni gelişmeler yakından takip edilirken, konu ile ilgili bir yeni değerlendirme de Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Uzman Erdursun, EYT ile ilgili önemli tarihlere dikkat çekti.

Özgür Erdursun EYT’li Sayısını Paylaştı!

Televizyon ekranlarında yayınlanan bir ekonomi programına katılan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun hem EYT ile ilgili hem de diğer ekonomik konular ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Özgür Erdursun, yaptığı açıklamalarda, ülke içerisinde EYT konusu yüzünden milyonlarca kişinin mağdur olduğunu dile getirdi.

Geçmiş yıllar içerisinde getirilen EYT kuralı nedeni ile vatandaşların zor durumda olduğunu belirten Uzman Özgür Erdursun, şu an EYT’li sayısının 4 milyon 800 bin kişi olduğunu açıkladı.

EYT Düzenlemesinden Kimler Faydalanabilecek?

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar sonucunda, EYT düzenlemesinin bu yıl içerisinde kesin olarak yapılacağı ilan edilmişti. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uzman Özgür Dursun, EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesi halinde, yapılan düzenlemeden kimlerin yararlanabileceğini açıkladı.

Günümüzde emekli olma şartlarını yerine getirmesine rağmen yaş kuralına uymadığı için emekli olamayan milyonlarca vatandaşın önünde engel olarak duran EYT’nin, 1999 yılından beri hayatımızda olduğunu belirten Özgür Erdursun, yeni dönem EYT düzenlemelerinden yararlanacak olan kişileri açıkladı. Erdursun’un yaptığı açıklamaya göre 8 Eylül 1999 tarihi dahil olmak üzere, o tarihe kadar SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’na kayıtlı olarak çalışmış olan herkes, EYT düzenlemelerinden yararlanabilecek.

EYT Düzenlemesi Nasıl Olacak?

EYT ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgür Erdursun, yeni dönem itibari ile yapılacak olan EYT düzenlemelerinin geniş bir kapsamda olmasını beklemediğini dile getirdi. Özgür Erdursun’a göre EYT düzenlemesi, beklenildiği gibi emekli olamayan herkesi değil, yalnızca emeklilik şartlarını sağlayan ama yaş faktörüne takılan kişileri kapsayacak.