Ekonomi

3600 ek gösterge ile ilgili beklenen açıklama geldi! Bakan Bilgin o tarihe işaret etti!

Milyonlarca memur ve memur emeklisi vatandaşı direkt olarak etkileyecek olan 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak olan yeni dönem düzenlemeleri merak ile beklenirken, konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

TRT 1 ekranlarına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni dönem 3600 ek gösterge düzenlemeleri ile ilgili tarih verdi. Ayrıca yapılacak olan düzenlemeler ile ilgili bilgiler de veren Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları merak ile takip edildi.

3600 Ek Gösterge için Tarih Verdi!

Yeni dönem itibari ile devlet tarafından sunulan hizmetler içerisinde birçok farklı düzenlemeye gidildi. Devletin 2022 yılı itibari ile yeni düzenlemeler yapmaya hazırlandığı bir konu başlığı da 3600 ek gösterge oldu. Türkiye sınırları içerisinde memur olarak istihdam edilmiş olan ya da memuriyet hizmetini tamamlayarak emekliye ayrılmış olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili yapılacak olan yeni düzenlemeler, merak edilmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamalarda 3600 ek göstergenin bu dönem itibari ile bir söylem olmaktan çıktığını ve artık resmen kanun hükmünde olduğunu dile getirmişti. Yaptığı açıklamalar ile yakın zamanda 3600 ek gösterge düzenlemelerinin yapılacağını belirten Bakan Vedat Bilgin, yaptığı son açıklama ile düzenlemelere dair net bir tarih verdi.

Geçtiğimiz günlerde TRT 1 ekranlarında açıklamalar yapan Bakan Bilgin, herkesin merak ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili yöneltilen soruları cevapladı. Bakan Bilgin, ek gösterge ile ilgili yapılan çalışmalarda sona gelindiğini ve şubat ayının ilk haftası içerisinde düzenlemelere dair net açıklamaların yapılacağını belirtti.

Mayıs Ayında Meclis’te!

Bakan Bilgin, şubat ayı içerisinde detayları açıklanacağını söylediği 3600 ek göstergenin, mayıs ayı itibari ile TBMM’nin onayına sunulacağını ilan etti.

Statü Farkları Korunacak!

Bakan Bilgin ek gösterge ile ilgili açıklamalarında, vatandaşların merak ettiği statü farkı konusuna da değindi. Memur ve memur emeklilerinin statü farklarından ötürü ortaya çıkan durumun yeni dönem itibari ile de korunacağını belirten Bakan Bilgin, yapılacak olan düzenlemelerin adalet duygusunu zedelemeyeceğini belirtti.