Magazin

Müjde Ar’dan eski dostuna büyük destek: Annemin de Âdem ve Havva üzerine…

Türk pop camiasının usta isimlerinden biri olarak gösterilen şarkıcı ve şarkı yazarı Sezen Aksu, “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısı nedeni ile hedef gösteriliyor. Şarkının sözlerinde yer alan Hz. Âdem ve Hz. Havva göndermesinin İslam dinine saygısızlık olduğunu savunan bir kesim, Aksu ile ilgili tehdide varan söylemlerde bulunuyor.

Sezen Aksu’ya başlatılan linç kampanyasına karşın Aksu’ya destek mesajları da gelmeye devam ediyor. Son olarak Müjde Ar da uzun yıllardır yakın dost oldukları bilinen Sezen Aksu’ya destek verdiğini açıkladı.

Sezen Aksu’ya, Müjde Ar’dan Destek Mesajı!

2017 yılında yazdığı “Şahane Bir Şey Yaşamak” isimli şarkısının sözleri ile bugünlerde gündemden düşmeyen Sezen Aksu, şarkıda kaleme aldığı sözler nedeni ile hedef gösterildi. Yaklaşık bir haftadır hem sosyal medyadan hem de gündelik hayatta Aksu’ya karşı düzenlenen linç kampanyaları, tedirgin edici boyutlara ulaştı.

Yıllardır sanat camiası içerisinde şarkıcılık ve şarkı yazarlığı görevini üstlenen Sezen Aksu’ya, dostlarından destek mesajları yağdı. Halk TV’de yayınlanan bir programa canlı telefon bağlantısı aracılığı ile katılan Müjde Ar, dostu Sezen Aksu’nun yanında olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanının Sözlerine Tepki Gösterdi!

Müjde Ar Sezen Aksu’nun, şarkı sözleri sebebi ile hedef gösterilmesine dayanamadı ve canlı telefon bağlantısı aracılığı ile katıldığı programda tepkilerini dile getirdi. Müjde Ar, dün Cuma namazı çıkışı cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi’nde kılmıştı. Namaz sonrasında cemaat ile buluşan Erdoğan, isim vermeden “Hz. Âdem efendimize uzanan dillerin koparılması lazım” açıklamasında bulunarak Sezen Aksu’yu hedef almıştı. Müjde Ar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine şu şekilde cevap verdi: “İncir çekirdeğini dahi doldurmayacak olan konuların, dil koparma eylemine kadar götürülmesi hepimizin içini kanattı.”

Annesinin Şarkı Sözlerini Kitap Yaptıracak!

Sezen Aksu’ya destek konuşmasına devam eden Müjde Ar, besteci kimliği ile tanınan annesi Aysel Gürel’inde Hz. Adem ve Hz. Havva’nın adının geçtiği 11 şarkısı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Annemin de Adem ve Havva üzerine yazmış olduğu şarkılar var. Ben onları kitap haline getireceğim.”