EkonomiGündem

Artan Akaryakıt Fiyatları O Sektörü de Vurdu! Taşınacaklar Dikkat Zam Geldi!

Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlar birçok sektörde zamma sebep oldu. Taşımacılık ve nakliye sektörü akaryakıta gelen zamlar sonrasında zor duruma düştü. Akaryakıt zammı sonrası nakliye masraflarında büyük artış yaşandı.

Nakliye Fiyatlarına Zam

Artan akaryakıt ve otoyol ücretleri nakliyecilerin giderlerini yükseltti. Zamlar birbiri ardına geldi. Nakliye fiyatları ikiye katlandı. Son zamanlarda en büyük zamdan nasibini akaryakıt aldı 1 yılda yüzde 115 zamlandı. 23 Ocak 2021 tarihinde motorinin fiyatı 6 lira 62 kuruşken 23 Ocak 2022’de ise 14 lira 28 kuruş oldu. 550 litrelik bir depoyu doldurmak için vatandaşlar geçen sene aynı aylarda 3.600 TL öderken bu yıl Ocak sonunda 7.8000 TL ödemek durumunda kalıyor. Son zamanlarda artan bu fiyatlar haliyle taşımacılık ve nakliye sektörünü de etkiledi.

En büyük masrafları akaryakıt olan nakliyeciler, ve uzun yol şoförleri maliyetlerden kaçmak için her yolu denemeye devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bir tırla, İstanbul’dan İzmir’e doğru artan maliyetleri görmek için yola çıktı. Köprü, otoyol ve akaryakıt maliyetleri ile bir tırın nakliye giderlerini hesapladılar.  Yalım’ın daha İstanbul’dan çıkarken sadece otoyol ve köprü ücretleri için sadece 800 TL ödemesi şok etti.