Gündem

Biontech Aşısı Olanlar! O Uzmandan Flaş Açıklama!

Koronavirüs çalışmaları dünyanın dört bir yanında devam ediyor. Vaka sayıları artmaya devam ederken aşı çalışmaları da sürüyor. Herkes hangi aşının daha etkili olacağını araştırıyor. ABD’de bulunan Teksas Üniversitesi, aşıların etkinlik oranını araştıran vatandaşlar için önemli bir araştırmaya imza attı. Biontech aşısına ilişkin yapılan araştırma sonuçları dikkat çekti. İşte detaylar…

Koruma Etkisi Belli Oldu!

ABD’de bulunan Teksas Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın sonucu milyonlarca vatandaşın dikkatini çekti. Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin geliştirdiği Pfizer/Biontech aşısıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda Biontech aşısının Omicron’ a karşı 4 ay boyunca etkili olduğu ortaya çıktı.

Araştırmanın başındaki isimlerden biri olan mikrobiyolog Pei-Yong Shi, aşı olan kişilerde antikor seviyesinin aylar sonra düşmeye başladığını gözlemlediklerini ve en etkili aşının biontech olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Bu alanda yapılmış çok ama çok yeni bir araştırma. Sonuçlara göre üçüncü dozdan sonra en az 4 ay Omicron varyantına karşı koruyucu etki sağlanıyor. Pfizer/BioNTech’in üçüncü aşısını olduktan dört ay sonra Omicron varyantına karşı antikor seviyeleri düştü. Fakat bunlar diğer varyantlarla karşılaştırıldığında halen yüksek. Dolayısıyla bu aşı bir koruma katmanı sağlıyor”

Bu Belirti Varsa Kendinizi İzole Edin!

Ülkemizde de vaka sayıları artmaya devam ediyor. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 24 saatte 392 bin 281 test yapıldı. Buna göre 67.23 yeni vaka tespit edildi. 156 kişi vefat etti. 78 bin 362 hastanın iyileştiği öğrenildi. Chicago Halk Sağlığı Departmanı Komiseri Dr Allison Arwady, çok önemli bir başka açıklamada bulundu. Arwady, omicron olup olmadığımızı anlamak için tek bir belirtiye dikkat çekti. Buna göre boğaz ağrısı yaşıyorsanız kendinizi izole edin diyerek “Boğaz ağrınız varsa kendinizi Kovid pozitif varsayın ve test sonucunun gelmesini beklemeden mutlaka izolasyona girin” acıklaması yaparak vatandaşı uyardı.