Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla HaberleriYerel Haberler

Meteoroloji’den Ege Bölgesi İçin Yeni Uyarı Geldi! Önleminizi Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 26 Ocak Çarşamba tarihli hava durumu yayımlandı. Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak? Soğuk hava dalgası ne kadar devam edecek? Ege Bölgesi’nde Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli’de yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde yaşanacak kuvvetli buzlanma ve don olayı için uyarı yapıldı.

Türkiye Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Iğdır ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Kocaeli, Yalova, Sakarya’nın kuzeyi, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Anamur, Tokat, Muş, Bingöl, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Ş. Urfa’nın kuzey ve batısı ile Batman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi’ne Buzlanma ve Don Olayı

Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege Bölgesi’nde Hava Nasıl Olacak?

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C-4°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

DENİZLİ °C1°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

İZMİR °C7°C

Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA °C1°C

Parçalı ve çok bulutlu