EkonomiGündem

O İllere Paralar Yatmaya Başladı E-Devlet Üzerinden Kontrol Edin

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor. Evde bakım aylığı alan vatandaşlara duyuru yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını sağlayan yakınlarına maddi destekte bulunuluyor. Maaşlar her ay vatandaşların hesaplarına yatıyor.

İl il hesaplara yatan ödemeler evde bakım ödemesi alan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Evde bakım yardımı alan milyonlarca hane ödemelerin hangi illere yattığını merakla takip ediyor. Peki ödemeler hangi illere yattı? Evde bakım aylıklarının sorgulaması nereden yapılıyor?

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 27 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tokat, Kırklareli, Sivas, Aksaray, Çanakkale, Zonguldak, Manisa, Bilecik, Karabük, Muğla, Kocaeli, İstanbul, Amasya, Osmaniye, Sakarya ve Ordu, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Diyarbakır, Balıkesir, Samsun, Mersin, Çorum, Bursa, İzmir, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Adana, Kayseri, Gaziantep ve Hatay illerine yattı. Ay sonuna kadar ödemelerin tüm illere yatması bekleniyor.

Evde Bakım Aylığı Sorgulaması Nereden Yapılıyor?

Evde bakım ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen vatandaşlar ise aylık sorgulamalarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Maaş sorgulaması, e-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.