Gündem

Günlük vaka sayıları 100 bine yaklaşınca Bakan Koca’dan tedbir açıklaması geldi

Omicron varyantı nedeniyle Türkiye’de günlük vaka sayıları 100 bine yaklaştı. Sağlık Bakanlığı tarfından açıklanan tabloya göre Türkiye’de günlük Covid-19 vakaları 100 bine yaklaştı ve uzmanlar tekrar yeni sıkı tedbirlerin alınması yönünde ki uyarılarını yinelemeye başladı.

Bakan Koca 28 Ocak 2022 tarihli vaka sayısının 93.586 olduğunu ve 216 kişinin virüs nedeniyle öldüğünü açıkladı. Bu çok ama çok büyük rakam zira geçtiğimiz yılda vaka sayıları 20 bin civarında iken sokağa çıkma kısıtlamaları yanı sıra lokanta, restoran ve kafeteryalar gibi sosyal alanlar kapatılmıştı. Günlük vaka sayılarının 100 bine yaklaşması nedeniyle de Bakan Koca’dan tedbir açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Koca, vakaların 100 bine yaklaşmasına karşı korkacak bir şey zira bu vakaların artmasına neden olan Omicron varyantının çok etkisinin olmadığını beyan etti.

Virüsün eski gücünde olmadığını belirten Koca, Twitter hesabı üzerinden ‘’ Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var’’ dedi.

Bakan Koca’ya göre kişisel tedbirlerimize önem vererek hayatımıza devam edeceğiz. Bakanın diğer değişi ile herkes kendi tedbirini kendisi alacak…