Ekonomi

Devlet, yüksek kazançlı iş kapısını açtı! Devlet destekli hibe kredi ile kaz çiftliği kurulabilecek!

Devlet, istihdam alanını arttırmak ve yerli üretim aracılığı ile ekonomiye destek verilmesini sağlamak için çeşitli destek projeleri geliştirmeye devam ediyor. Esnafa, çiftçiye ve daha pek çok başlık altında yer alan kişilere devlet tarafından sağlanan maddi desteklere, yeni dönem itibari ile bir yenisi daha eklendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, yeni dönem içerisinde kaz yetiştiriciliği alanında girişimde bulunmak ve hem kendi ekonomisine hem de devlet ekonomisine katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için yeni projesini açıkladı. Buna göre 2022 yılı itibari ile kaz yetiştiriciliği alanında girişimde bulunarak, kaz çiftliği açmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından maddi destek verileceği ilan edildi.

Kaz Çiftliği Hibesi Nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı yönetiminde bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, yeni dönem itibari ile kaz yetiştiriciliği alanında hizmet vermek isteyen kırsal alan girişimcileri için yeni bir proje geliştirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumunun geliştirmiş olduğu kaz çiftliği hibesine göre vatandaşlara, ilgili konu başlığına ilişkin pek çok alanda maddi destek sağlanmasına karar verildi. Buna göre devletin kaz çiftçiliği alanında vatandaşlara verecek olduğu hibenin kullanım alanları şu şekilde belirlendi:

  • Kaz çiftliği için gerekli olan tüm makinelerin bedelleri
  • Kuluçka makinesi inşaatı
  • Yeni kümes inşaatı
  • Kaz çiftliği kurulacak olan alanların geliştirilmesi ve restore edilmesi

2022 Kaz Çiftliği Hibesi Ne Kadar?

Yeni dönem itibari ile kaz çiftliği kurmak isteyen vatandaşlara, devlet tarafından verilecek olan maddi destek tutarları şu şekilde belirlendi:

  • Kaz çiftliği kurmak isteyen vatandaşın, hali hazırda 500 kaza sahip olması durumunda: 11 bin TL
  • Kaz çiftliği kurmak isteyen vatandaşın, hali hazırda 500 kaza sahip olması durumunda: 450 bin TL

Kaz Çiftliği Hibesi İçin Nereye Başvurulur?

Devletin, kaz yetiştiriciliği başlığı altında vatandaşa ödeyecek olduğu hibeden yararlanmak için Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapılması gerekmektedir. İlgili başvuru formu ile birlikte istenen diğer evrakların tamamlanması halinde İl/ İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılabilmektedir.