Ekonomi

Resmen elektrik faturaları 3’e katlandı

Asgari ücretliler, emekliler ve memurlar 2022 yılı için verilen maaş zammına sevinemeden gelen doğalgaz ve elektrik faturaları şok etti. Son gelen elektrik zamları ile beraber Aralık-Ocak ayı elektrik faturaları resmen katlandı. Bu durumu mesli gündemine taşıyan Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, gelen faturalarla ilgili şu çok çarpıcı bilgileri paylaştı;

Doğalgaz ve elektrik faturalarına gelen fahiş zamlar hem haneleri hem esnafı hem de sanayiciyi çok zor duruma soktu. Aydın Nazilli’de esnaflık yapan bir yurttaşa aralık ayında 5.400 lira elektrik faturası gelirken ocak ayında 17.491 TL fatura gelmiş yani yaklaşık 3 katı. Yine aralık ayında Aydın’da bir eve gelen 250 TL elektrik faturası ocak ayında 788 TL gelmiş; bu, resmen soygun.

Yurttaşlar “elektrik faturası” adı altında yandaş şirketlerin kasasına varını yoğunu bırakıyor. Tek adamın canı sıkılıyor, “Doğal gaza yüzde 200, elektriğe yüzde 127 zam yaptım.” diyor, geçiyor. Yapılması gereken ise zamları kaldırmak ve vatandaşın elektrik faturalarını düşürmek.

Esnaf isyan ediyor, “Boğazımıza kadar batmış durumdayız, artık bıçak kemiğe dayandı.” diyor; soygun düzenine son vermek için sandığı bekliyorlar. Geliyor, gelmekte olan.