EkonomiMagazin

Beşiktaş’ın eski başkanı Fikret Orman’dan, cinayet gecesi görüştüğü Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilgili açıklama geldi: Şafak, 65 bin TL yüzünden öldürülmedi!

Geçtiğimiz günlerde, kendi mekânında 5 kişinin saldırısına uğrayan ve bacağına isabet eden 7 kurşundan ötürü kan kaybından vefat eden Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile ilgili ortaya atılan iddialara bir yenisi daha eklendi. Avukat Mahmutyazıcıoğlu ile olan yakınlığı ile bilinen ve başkanlık yaptığı dönemlerde Beşiktaş’ın yönetiminde Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile omuz omuza bir savaş veren Fikret Orman, geceye ilişkin detayları açıkladı.

O Gece Beraberlerdi!

Sunucu Ece Erken ile yaşadığı olaylı bir birliktelik sürecinden sonra yaklaşık olarak 7 ay önce nikah masasına oturan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde ortağı olduğu Yeşilköy Balıkçısı’nda kimliği belirlenmiş olan kişinin saldırısına uğradı ve bacağına isabet eden 7 kurşun nedeni ile yaralandı. Olay yerinden hastaneye kaldırılan ancak kurşunlardan birinin aort damarına gelmesi sebebi ile çok kan kaybeden Şafak Mahmutyazıcıoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Beşiktaş’ın eski başkanı Fikret Orman’ın başkanlığı süresinde Beşiktaş yönetiminde bulunan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, olay gecesi Fikret Orman ile birlikteydi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Orman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Olay gecesinden önce görüşelim diye konuşmuştuk ve o gece görüştük. O günkü görüşmemiz Beşiktaş ile ilgili değildi. Şafak benim kardeşimdir, ben de onun abisi. Sık sık görüşürdük zaten.”

Keyfi Yerindeydi!

Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile görüştüğü akşama ve olay sonrasına dair açıklamalarda bulunan Fikret Orman, Mahmutyazıcıoğlu’nun o gün keyfinin yerinde olduğunu herhangi bir problemi olmadığını dile getirdi. Mahmutyazıcıoğlu ile sürekli görüştüğünü ifade eden Fikret Orman, belirli somut bir problem olmuş olsaydı Mahmutyazıcıoğlu’nun ona anlatacağını düşündüğünü ifade etti.

“65 Bin Yüzünden Öldürülmedi!”

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na düzenlenen saldırıdan kısa bir süre önce mekândan ayrılan Fikret Orman, Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesinden sonra ortaya atılan iddialar ile ilgili konuştu. Öldürülme nedeninin 65 bin TL olduğu söylenen konuya ilişkin Orman, şu açıklamalarda bulundu: “Şafak’ın da içinde bulunduğu bir ev satışı olmuş. Sonra satışın üzerine ek bir para istenmiş. Ancak mevzu 65 bin TL mevzusu değil, duyduğum kadarı ile saldırının nedeni bir racon mevzusu.”