EkonomiGündem

Bakanlıktan Açıklama Yapıldı: O Kişilere Her Ay Maddi Destek Yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama yapıldı. Dar gelirli maddi durumu yetersiz olan öksüz ve yetimlere her ay nakdi yardım yapılacak. Yapılan açıklamada: Başvuruda bulunan Annesi ya da babası kaybetmiş olan 18 yaşını aşmamış çocuklara her ay destekte bulunulacak.Annesi ya da babası kaybetmiş olan 18 yaşını aşmamış gençlerin vasileri tarafından ikamet ettiği il ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunarak maddi destekten yararlanabiliyor. Her ay çocuk başına yatan maddi destekler belirtilen hesaplara yatıyor. Peki öksüz ve yetim aylığına kimler başvurabilir? Şartları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Öksüz ve Yetim Yardımından Kimler Yararlanabiliyor?

Hanede sosyal güvence olmaması halinde 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından faydalanmayan, 2022 yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve ihtiyaç sahibi olan kişiler faydalanabilmektedir.

Öksüz ve Yetim Ödemesi Kimlere Yapılıyor?

Öksüz ve Yetim Yardım programına başvuru, öncelikle çocuğun sağ olan anne veya babası tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de ölmüş olduğu durumda başvurunun çocuğun yasal vasisi tarafından (resmi vasilik belgesi veya adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde beraber yaşadıklarına dair belge ile birlikte başvurmak kaydıyla) yapılması gerekmektedir.

Öksüz ve Yetim Yardımı Kapsamında Ne Kadar Ödeme Yapılmaktadır?

Öksüz ve Yetim Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 150 TL olmak üzere her iki ayda bir 300 TL olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılır.