EğitimGündem

Okullar Yüz Yüze Eğitime Ara Verecek Mi? Milli Eğitim Bakanı Özer Açıklama Yaptı

Salgın kapsamında alınan tedbir e önlemler doğrultusunda okullar bu yıl itibariyle açılmış, öğrenciler okullarına kavuşmuştu. Artan koronavirüs vakaları nedeniyle okulların yüz yüze eğitime devam etmemesi birçok kez gündeme gelse de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, her defasında böyle bir konunun gündemde olmadığını dile getirmişti. Son dönemlerde ortaya çıkan Omicron varyantı ile vakalar artmış her geçen gün pozitif vakalarda rekor üstüne rekor kırılmıştı.

Okullar Yüz Yüze Eğitime Devam Edecek

Vakaların bu denli artmasıyla gözler hemen okullara çevrildi. Okulların ara tatili 7 Şubat itibariyle bitmesi beklenirken yüz yüze eğitim sona erecek mi soruları akıllara gelmeye başladı. İddialara son noktayı yine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer koydu. Bakan Özer yaptığı açıklamada, “7 Şubat’ta, 81 ilde tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Omicron ve vaka sayılarından dolayı yüz yüze eğitime ara vermeyeceğiz” dedi.

'Başarılı olanlar sektörde istihdam edilecek'

Lise ve Üniversite Mezunlarına Açıklama

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, lise ve üniversite mezunları için yürütülecek istihdam garantili yeni mesleki eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkanı getiren programı başlatıyoruz. Buradaki çıkış noktamız şu; herhangi bir alanda örneğin kaynakçılık alanında eleman bulmayla ilgili ciddi bir ihtiyaç söz konusuysa, bu alanla ilgili tüm işletmelerle bir araya gelip o eleman ihtiyacını, mesleki eğitim merkezlerinden mezuniyeti 4 yıl beklemeden kısa sürede karşılamak için 6 veya 8 aylık bir eğitim tamamlama programı düzenlemek. Buraya lise, üniversite mezunlarından katılımı, eğitimin tamamen eleman ihtiyacını karşılamak isteyen sektörler tarafından verilmesini ve başarılı olanların 6 ay sonra, mezun oldukları zaman da istihdamını sağlamak. Bu programı, bu aydan itibaren artık yavaş yavaş tüm Türkiye’de yaygın bir şekilde hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.