Gündem

Televizyon programlarına kurul müdahalesi! RTÜK, biletlerini kesti! O programlar ceza aldılar!

Türk televizyonlarında yayınlanan içerikleri denetlemek ile sorumlu olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu hem gündüz kuşakları hem de diziler için düğmeye bastı. Televizyonda yayınlanma içeriğine sahip olmayan onlarca programa, yüksek miktarlarda ceza kesildi. Hangi program, ne kadar ceza aldı?

Gündüz Kuşağı Programlarına RTÜK Ambargosu!

Özellikle ev hanımları tarafından sıklık ile izlenen gündüz kuşağı programları, vatandaşların RTÜK’e yaptıkları şikâyet nedeni ile kurul tarafından mercek altına alındı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından masaya yatırılan gündüz kuşağı program içerikleri sonucunda, birçok programın ceza almasına karar verildi.

Daha önce de yayınlarda işlenen içerikler ile ilgili RTÜK tarafından uyarı alan programların da aralarında bulunduğu birçok gündüz kuşağı programına, yayın ve içerik kurallarını çiğnedikleri için idari para cezası kesildi. Gündüz kuşağı programları arasında idari para cezası alan gündüz kuşağı programları, şu şekilde açıklandı:

  • Esra Erol’da (ATV)
  • Fulya ile Umudun Olsun (Fox TV)
  • Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme (Show TV)
  • Hayatta Her Şey Var (Beyaz TV)
  • Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde (Star TV)

Şimdilik sadece idari para cezası alan ilgili programlara ilişkin açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre kural ihlallerine devam eden programlara, daha ağır yaptırımlar uygulanacağı bildirildi.

RTÜK Akşam Kuşaklarına da Ceza Kesti!

Program avına çıkan Radyo Televizyon ve Üst Kurulu, dizileri de pas geçmedi. Kanal D’de yayınlanan Yargı dizisi de kuruldan idari para cezası alan programlardan biri oldu. Dizi içerisinde kullanılan silahlara işaret eden RTÜK, silah kullanımının toplumu duyarsızlaştırdığı gerekçesi ile Kanal D yönetimine cezai yaptırım uyguladı.

RTÜK’ten ceza alan bir akşam kuşağı programı da Survivor All Star Yarışması oldu. Yarışmacılar arasında yaşanan tartışmaların, hakaret vb. durumlarına varıyor olmasının özellikle çocuk izleyicilere zarar verdiğini bildiren kurul, kanala idari para cezası kesti.

Cezalardan Radyo Kanalı da Nasibini Aldı!

Televizyon programlarına kesilen cezalardan sonra radyo kanallarını denetlemeye geçen Radyo Televizyon ve Üst Kurulu, alkol kullanımını özendirdiği gerekçesi ile Mesut Süre tarafından yönetilen, Mesut Süre ile Rabarba isimli radyo programına da cezai işlem uyguladı.