Ekonomi

Yaşlı ve Engelli Aylığı Alanlara Müjde! Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen sosyal yardımlarda yeni gelişmeler yaşanıyor. Bakanlık bünyesinde verilen yaşlı ve engelli aylığı, hesaplara yatmaya başladı. Hak sahiplerinin hesaplarına yapılacak ödemeler ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan önemli açıklamalar geldi. Şubat ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ilgili hesaplara yatmaya başladığı haberi, vatandaşlarda sevinç yarattı.

Bakan Yanık’tan Aylık Açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği yaşlı ve engelli aylığı ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Derya Yanık, şubat ayı içinde toplamda 1 milyar 830 milyon TL ödeme yapacaklarını duyurdu. Ocak ayında maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme ile yaşlı aylığının 828 TL’den 1084 TL’ye çıktığını hatırlattı. Bakan Yanık ayrıca, Şubat ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri 9 Şubat’a kadar hak sahiplerin hesaplarına yatırılacağını söyledi.

1 Milyar 830 Milyon TL Ödeme

Bakan Yanık açıklamasında, “Yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL’den 865 TL’ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL’den 1298 TL’ye yükseldi. Bu doğrultuda şubat ayı yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını ocak ayından kaynaklanan farkı ile birlikte hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 yılında yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında 1 milyar 830 milyon TL’nin üzerinde ödeme yapacak.

“Yaşlı ve Engelli Vatandaşlarımızın Yanındayız”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu tür sosyal yardımların devam edeceğini ve insan odaklı politikalara önem verildiğini ifade etti: “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız.”