EkonomiGündem

E-Devlet’ten Kontrol Edin O İllere Paralar Yattı

Milyonlarca haneyi ilgilendiriyor. Evde bakım aylığı alan vatandaşlara duyuru yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını sağlayan yakınlarına maddi destekte bulunuluyor. Maaşlar her ay vatandaşların hesaplarına yatıyor.

İl il hesaplara yatan ödemeler evde bakım ödemesi alan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Evde bakım yardımı alan milyonlarca hane ödemelerin hangi illere yattığını merakla takip ediyor. Peki ödemeler hangi illere yattı? Evde bakım aylıklarının sorgulaması nereden yapılıyor?

Evde Bakım Aylığı Yatan İller

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde engelli, yaşlı ve bakıma hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan destek ödemeleri 11 Şubat 2022 tarihi itibariyle Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun ve Afyonkarahisar illerine yattı.

Evde Bakım Aylığı Nasıl Sorgulanır?

Evde Bakım aylığı alan vatandaşlar maaşlarının yatıp yatmadığını e-Devlet aracılığı ile sorgulayabiliyorlar. Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak için E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak sorgulama yapılabiliyor.