Ekonomi

Son yılların en çok talep gören ülkesi Almanya’da asgari ücret kaç Euro? Çalışma şartları nasıl, iş imkanları neler?

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmelerden sonra birçok tüketim ürününe yansıtılmak zorunda olan zamlı fiyatlar, ülke içi alım gücünün düşmesine sebep olmuştu. Ülke sınırları içerisinde kazandıkları maaşlar ile geçinmekte zorlanan vatandaşlar, döviz kuru ile maaş alabilecekleri yeni işleri araştırmaya başladılar. Vatandaşların, iş imkanlarını en çok araştırdığı ülkelerden biri ise Almanya oldu.

Yıllardır ülkemizden çok fazla vatandaşın, çalışmak üzere gittiği ülkelerden biri olan Almanya, yeni dönem asgari ücret tutarını açıkladı. Ücreti duyan Türk vatandaşlar, Almanya’da çalışma fırsatlarını araştırmaya başladılar.

Almanya Asgari Ücret 2022

Hem İŞKUR aracılığı ile hem de diğer çalışma imkanları aracılığı ile yıllardır Almanya’ya çalışmaya giden vatandaşlar, yeni dönemde TL’nin döviz kurlarına karşı değer kaybetmesinin ardından tekrar Almanya iş fırsatlarını araştırmaya başladılar. Daha önce Almanya’ya çalışmaya giden vatandaşların yanı sıra Almanya’ya ilk kez gitmek isteyen vatandaşlar da ülkede ki çalışma koşullarını, asgari ücreti merak ediyorlar.

Avrupa ülkeleri, geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon oranlarından sonra 2022 yılının ilk 6 ayı için geçerli olacak olan asgari ücret miktarlarını açıkladılar. Açıklanan asgari ücret listesinde Almanya, 1621 Euro’luk asgari ücreti ile dikkat çekti. Almanya bu ücret ile ilgili listenin 5.sırasında yer aldı.

Almanya Çalışma Şartları

Almanya’da çalışma şartları oldukça araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Almanya içerisinde icra edilen işlerin büyük bir kısmında mesai saati kavramının olmaması dikkat çekiyor. İşçiler, ilgili kurumun niteliğine bağlı olarak giriş çıkış saatlerinde serbest bırakılıyor. Ancak burada önemli olan haftalık 35-40 saatlik çalışma süresini tamamlıyor olabilmek.

Alman hükümeti tarafından yapılmış olan çalışma saatleri düzenlemesine göre haftalık çalışma saati en fazla 50 saate çıkabiliyor. Ancak işçiler fazla mesai yapmaya zorlanmıyor.

Almanya İş Şartları

Koronavirüs sebebi ile bir süredir gümrük kapılarını kapalı tutan Almanya, bu süre boyunca ciddi bir işgücünden mahrum kaldı. Bu neden ile hala alımları devam eden yabancı işçi başvuruları, genel olarak inşaat, tesisat, çocuk gelişimi, çocuk ve hasta bakımı gibi bölümlerde değerlendiriliyor.