EkonomiGündem

Bugünden İtibaren Başlıyor! İşte KDV İndirimi Uygulanacak Ürünlerin Tam Listesi

Son dönemlerde iğneden ipliğe zam gelirken vatandaş geçinmekte zorlanır hale geldi. Dar gelirli vatandaş kiradan ve faturadan ay sonunu getiremezken artan temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları sonrasında alışveriş yapamaz oldu.  Artan gıda fiyatları ve yüksek enflasyon oranları sebebe ile iktidardan kritik bir adım geldi.  Temel gıda ürünlerinden KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldü.

Temel Gıda Ürünlerinde KDV Düşürüldü

Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Temel gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8 oranından yüzde 1 oranına düşürdüklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonla mücadelede fedakarlık diyerek temel gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV oranının yüzde 7’lik indirimle yüzde 1’e düşürüldüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “KDV’yi yüzde 1’e indirmemiz otomatikman gıda ürünlerinde yüzde 7’lik indirim anlamına gelmektedir. KDV’si yüzde 1’e inen ürünler enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahiptir. Pirinç, makarana, et, balık, çay, süt ve süt ürünleri, yumurta ve bakliyat çeşitleri gibi insanlarımızın günlük hayatlarında sıklıkla tükettiği gıdalardır” dedi.

1234.jpg

KDV Oranı Düşürülen Ürünler Tam Listesi

Pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerinde yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makama, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamalarında geçerli olacak.