Gündem

Sağlık raporuyla ilgili duyuruldu! Bakan Koca açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi ile ilgili açıklamada bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenleneceğini bildirdi.

“POZİTİF DÜŞÜNÜN KENDİNİZİ KORUYUN”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Turkovac aşısının hazır olduğunu belirtti. Koca açıklamasında, “Aşısız omuzun cezasını eklem yerleri, solunum yolları, akciğer ve diğer organlar çeker. Aşımız Turkovac hazır. Mümkünse bugün bekliyoruz. Bugünlerde karşılaştığınız herkes sanki taşıyıcıymış gibi dikkatli olun. “POZİTİF” DÜŞÜNÜN, kendinizi koruyun.” dedi.

“EVLERİNDEN ÇIKMADAN ALMALARI SAĞLANACAK”

Uzaktan Sağlık Hizmeti ile ilgili de konuşan Bakan Koca, “Geçen hafta duyurduğumuz Uzaktan Sağlık Hizmeti projesi kapsamında önemli bir uygulama hayata geçiyor. Yatağa bağımlı hastaların sağlık kurulu raporları artık evlerinde düzenlenecek. Uygulama pilot illerde başladı. Yatağa/cihaza bağımlı yetişkin ve çocuk hastaların sağlık raporu alabilmeleri için hastaneye gelmeleri gerekmeyecek, raporlar evlerinde düzenlenecek. İhtiyaçları olan ilaç, mama, bez ve tıbbi cihazları evlerinden çıkmadan almaları sağlanacak.” dedi.

Yatağa bağımlı hastaların sağlık raporunun evlerinde düzenlenmesine yönelik pilot uygulamanın Bilecik, Sinop ve Tunceli’de başladığını belirten Koca, uygulamayı kısa sürede ülke geneline yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.