Ekonomi

Trendyol’dan satış yapmak isteyen girişimcilere müjde: KOSGEB 60 bin TL’ye kadar destek sağlayacak! KOSGEB NACE kodları

Milyonlarca vatandaşın istihdam edilmesini sağlayan Trendyol, şu an Türkiye’nin en büyük e-ticaret firmalarından biri olarak hizmetlerine devam ediyor. Trendyol bünyesinde satış yapmaya devam eden vatandaşlar hem ülke ekonomisine hem kendi bütçelerine hem de satılan ürünün teslim edilmesine kadar geçen süre içerisinde görev alan diğer personellerin bütçelerine destek olmaya devam ediyorlar.

Günümüz dijitalleşen dünyası içerisinde hem teknolojisinin gelişmesi hem de pandemi sebebi ile satış kanallarının büyük bir kısmı internet platformuna doğru geçiş yapmaya başladı. Bu bağlamda öncü firmalardan biri olan Trendyol, bünyesinde barındırdığı binlerce satıcı ile kişilerin dijital ortam aracılığı ile faaliyetlerine devam edebilmesine olanak sağladı. Bir dükkân satın almak ya da kiralamak istemeyen potansiyel satıcılar ise Trendyol bünyesine katılarak, ürün satışlarını ilgili firma aracılığı ile yapabilmek için hangi şartların sağlanması gerektiğini araştırmaya başladılar. Bu konuda potansiyel satıcıları sevindiren haber, KOSGEB’ten geldi.

Birçok farklı başlık altında esnafa ya da diğer vatandaşlara verdiği maddi destek ile dikkatleri üzerine çeken KOSGEB, Trendyol bünyesinde satış yapmak isteyen girişimciler için 60 bin TL’ye varan hibe desteğini açıkladı. Peki, Trendyol satıcısı olmak için hangi şartların sağlanması gerekiyor? Trendyol satıcı paneline nasıl sahip olunur?

Trendyol’da Satış Yapmak İsteyenler İçin KOSGEB NACE Kodlar

Trendyol’da satışa sunulan birçok ürün bulunuyor. Bu neden ile Trendyol’a KOSGEB hibesi aracılığı ile dahil olmak isteyen vatandaşların, KOSGEB’in destek verdiği iş kolunda hizmet vermesi gerekiyor. KOSGEB 2022 yılında NACE kodlarına göre destek olduğu bazı işkollarını şu şekilde belirledi:

  • 47.71.04: Dış giyim
  • 47.71.05: İç giyim ve çorap
  • 47.71.07: Deri ya da deri içerikli giyim ürünü
  • 47.71.08: Kazak, süveter, yelek, hırka vb.
  • 47.71.09İ: İş kıyafeti
  • 47.71.10: ikinci el kıyafet
  • 47.71.11: Spor kıyafetleri
  • 47.71.12: Gelinlik
  • 47.72: Ayakkabı

KOSGEB Trendyol Hibe Desteği

KOSGEB, giyim ürünleri ya da diğer başlıklar altında yer alan ürünlerin satışı için yeni girişimcilere hibe desteği veriyor. Yeni dönemde KOSGEB aracılığı ile Trendyol bünyesine dahil olmak isteyen kişiler için belirlenmiş olan en düşük hibe 5 bin TL, en yüksek hibe ise 60 bin TL olarak göze çarpıyor.

Trendyol’da KOSGEB Desteği ile Nasıl Satış Yapılır?

Ürünlerini Trendyol aracılığı ile satışa sunmak isteyen satıcıların KOSGEB desteğinden yararlanabilmesi için vergi levhasına sahip olması gerekiyor. Şirket açılışını yaparak, vergi levhasına sahip olan herkes ilgili desteklere başvuru yapabiliyor.