Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtlarda kalan öğrencilere müjdesini verdi: Artık 750 TL olacak!

Yeni döneme girilmesi ile birlikte pek çok alanda yeni düzenlemelere gidildi. Gerçekleştirilen son kabine toplantısı sonrasında, toplantıda alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtlarda kalan öğrencileri sevindirecek birtakım düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kararların, akademik takvimin ikinci yarısı itibari ile hemen yürürlüğe gireceği bilgisi kaydedildi.

Beslenme Yardımı ve İnternet Kullanımında Düzenleme!

Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde düzenlenmiş olan kabine toplantısında pek çok konu başlığı masaya yatırıldı. Son dönem enerji faturalarının artışından, enflasyon oranlarına kadar birçok konunun görüşüldüğü toplantıda öğrenciler de unutulmadı.

Gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrasında alınan toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurtlarda kalan öğrencileri sevindirecek olan çeşitli düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıda öğrenciler için atılan adımların iki farklı başlıkta olacağını ve öğrencilere hem beslenme yardımı konusunda hem de internet kullanımı konusunda destek verileceğini ifade etti.

İnternet Kullanımı Arttırıldı!

Toplantı kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz dijital çağında öğrencileri sevindirecek olan bir karara imza atıldığını belirtti. Yurtta kalarak eğitim hayatına devam eden öğrencilerin çağrılarına kulak verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt internet kullanımının arttırıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre öğrenci yurtlarında 16 GB ile sınırlandırılmış olan internet kullanımının, 2 katına çıkarıldığı bilgisi kaydedildi. Öğrenciler, ikinci dönemin başlaması ile birlikte internet kullanımlarını 32 GB üzerinden yapabilecekler.

Beslenme Yardımına Enflasyon Düzenlemesi!

Enflasyon oranlarının artmasından sonra gıda ürünlerinin zamlanmasını ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin bu durumdan etkilenmemesini sağlamak amacı ile besleneme yardımında düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısından sonra açıklamış olduğu karara göre öğrenci yurtlarında kalan öğrencilere yapılan 570 TL’lik beslenme yardımının ücreti güncellendi. Buna göre öğrenciler ikinci dönemin başlaması ile birlikte beslenme yardımlarını 750 TL üzerinden alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenci yurtlarında kalan öğrenciler için alınan bu karar ile birlikte öğrencilerin beslenme programlarının, enflasyon oranlarından etkilenmemesini sağladıklarını ifade etti.