EkonomiGündem

Hesaplara 2292 TL yattı: e-Devlet şifrenizle girerek paranızı kontrol edin!

Para bekleyen yüz binlerce vatandaşın ödemesi yapıldı. İl il gerçekleşen ödemeler 31 Şubat’a kadar devam edecek. Devlet, evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilere bakanlara her ay ödeme yapıyor. Bu kapsamda, hesaplara 2292 TL yatıyor. Belirlenen şartlara uygun olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yaparak yararlanabiliyor.

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 2.292,02 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 17 ŞUBAT 2022 LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

16 Şubat Çarşamba günü için evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Evde bakım maaşının Şubat ayı ödemeleri il il yapılıyor. 15 Şubat Salı günü yayımlanan listede ise Tokat, Diyarbakır, Osmaniye, Çanakkale, Edirne, Giresun, Afyonkarahisar, Ordu, Bolu, Kırıkkale, Ankara, Konya, Manisa, İstanbul, Kocaeli, Siirt, Niğde, Şanlıurfa, Bilecik, Balıkesir, Antalya, Mersin, Samsun, Hatay, Sakarya, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bursa, Adana ve İzmir yer aldı.