Gündem

Turkcell, Vodafone, Türk Telekom kullanıcılarının dikkatine: Bundan sonra yasal süreç başlatılacak!

2022 yılına girilmesi ile birlikte mali konularda ve daha pek çok başlık altında yer alan konularda birçok değişiklik yapıldı. Çağın getirilerine ayak uydurmak ve hem ülkeyi hem de ülke insanını daha iyi seviyelere taşıma gerekçesi ile yapılan yeni dönem değişiklikleri, 2022 yılı ile birlikte resmen hayatımızda yer almaya başladılar.

Yeni dönem ile birlikte değişen ve düzenlenen konu başlıklardan biri de kullandığımız hatlar ile ilgili oldu. GSM firmaları ve mevcut hat kullanıcılarını ilgilendiren bu yeni düzenleme, hat sahiplerinin yeni dönemde ki bazı talepleri karşısında, yasal bir sürece dahil olmalarına neden olacak.

Resmî Gazete’de Resmen Yayınlandı!

Gün geçtikçe elektronik ortama taşınan gündelik hayat, birçok dijital gelişme ile karşı karşıya kalmaya başladı. Bu gelişmeleri olumlu olarak değerlendirenlerin yanında, olumsuz olarak yararlanmaya çalışanlar da mevcut. Bu neden ile kişisel verilerin korunması, internet dolandırıcılığına maruz kalınmaması gibi pek çok altında önlemler alınmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili olarak bir süredir yürütülen bazı çalışmalar, bu hafta itibari ile nihayet sonuçlandı. GSM firmalarını ve hat kullanıcılarını yakından ilgilendiren çalışmaların sonucu, Resmî Gazete’de resmen yayınlandı.

Resmî Gazete’de yayınlanan yeni karara göre çeşitli sebeplerden ötürü hattını bir başka GSM firmasına taşımak isteyen kullanıcının, yasal bir sürece tabii tutulmasına karar verildi.

SMS Onayı Olmadan Hat Taşınamayacak!

GSM firmalarının özellikle hattını taşıyan yeni kullanıcıları için geliştirmiş olduğu avantajlı kampanyalar, telefon faturasını yüksek tutarlarda ödemek istemeyen ve ilgili GSM firmasının sağladığı avantajlardan yararlanmak isteyen hat kullanıcılarının oldukça dikkatini çekiyor. İlgili GSM firmasının, mevcut GSM firmasından daha avantajlı olduğunu düşünen kullanıcılar, çok kısa bir sürede hatlarını istedikleri firmaya taşıyabiliyorlardı. Ancak Resmî Gazete’de yayınlanan yeni düzenlemeye göre SMS onayı olmadan, hat taşınması artık mümkün olmayacak.

Hattını bir başka GSM firmasına taşımak isteyen kullanıcılar, hat taşıma başvurusu yapacak. İlgili GSM firması, kullanıcıya SMS onayı gönderecek. Kişi gerçekten bu talebi, hat sahibi olarak kendisinin ilettiğini kanıtlarsa hat taşıma işlemi gerçekleştirilecek.

Elektronik Ortamdan Yürütülecek!

Resmî Gazete’de yayınlanan yeni hat taşıma kararına göre hat taşıma talepleri de karardan önce olduğu gibi elektronik ortam aracılığı ile iletilebilecek. Hattın yasal sahibinin telefonuna gönderilen SMS’te yer alan doğrulama adımları yerine getirilmezse, hat taşıma talebi iptal edilecek.