Ekonomi

Akbank’tan emeklilere ek ödeme desteği! Geri ödeme şartı olmadan 2 bin 500 TL yatırılacak! 2022 Emekli ek ödeme

Geride bıraktığımız dönem içerisinde döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan olumsuz gelişmeler, özellikle tek maaş ile geçinmek zorunda olan emekli vatandaşların alım güçlerinin iyiden iyiye düşmesine sebep oldu. Yeni dönemde açıklanan enflasyon verilerine ek olarak yüzde 2,5 oranında zamlanan emekli maaşları, emeklileri bir nebze olsun rahatlatmış olsa da nakit desteğinin önemi emekli vatandaşlar için ön plana çıkmaya başladı.

2022 yılına girilmesi ile birlikte emekli vatandaşlar için düzenlemiş oldukları kampanyalar aracılığı ile emekli müşteri sayılarını arttırmak isteyen bankalar, emeklilere promosyon ödemesi yaparak nakit desteğinde bulunacaklarını duyurdular. Bu kapsamda emekli maaşı promosyon ödemesi yapacak olan bankalardan biri de özel banka statüsünde hizmet vermeye devam eden Akbank oldu. Akbank, emeklinin yüzünü güldürecek emekli maaşı promosyon ödemesinin detaylarını, kamuoyu ile paylaştı.

Akbank 2022 Emekli Promosyon Ödemesi Hizmeti

Türkiye genelinde milyonlarca müşterisi olan Akbank, bankanın en önemli kalemlerinden biri olan emekliler için emekli maaşı promosyon ödemesi hizmetini geliştirdi. Banka, yeni dönemde emekli maaşı alan vatandaşlara yapacak olduğu promosyon ödemesi miktarlarını şu şekilde belirledi:

  • 0- 1.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara: 1.750 TL
  • 1.500- 2.499 TL aralığında emekli maaşı alanlara: 2.100 TL
  • 2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlara: 2.500 TL

Akbank 2022 Emekli Promosyon Ödemesi Hizmetinden Nasıl Yararlanılır?

Akbank’ın emekli müşterileri için geliştirmiş olduğu emekli maaşı promosyon ödemesi hizmetinden yararlanmak isteyen emekli vatandaşların, emekli maaşı hesaplarını banka bünyesine taşımaları ve 3 yıl boyunca Akbank’tan emekli maaşı alacaklarını taahhüt etmeleri gerekiyor.

Emekli maaşı ödemesini ilk kez alacak olan emeklilerin ise banka ödemesi kısmından banka ismini Akbank olarak belirlemesi ve yine aynı şekilde 3 yıl süre boyunca Akbank’tan emekli maaşı alacaklarına dair taahhüt vermeleri gerekiyor.

Akbank 2022 Emekli Promosyon Ödemesine Nasıl Başvurulur?

Akbank’ın yeni dönem promosyon ödemesi hizmetinden yararlanmak için 28 Şubat tarihine kadar başvuru yapılmalıdır. Başvurular Akbank’ın resmi internet sitesi, Akbank şubeleri ya da Akbank Mobil uygulaması aracılığı ile kabul edilmektedir.