Gündem

İYİ Parti Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Kütahya’nın Simav ilçesinde, İYİ Parti Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez (54) bıçaklanarak öldürüldü. Elde edilen bilgilere göre kimliği henüz açıklanmayan cinayet zanlısı Sönmez’i bıçakladıktan sonra kaçtı.

İYİ Partili İlçe Başkanı Öldürüldü

Kütahya’nın Simav ilçesinde, henüz kimliği açıklanmayan bir kişi, İYİ Parti Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez’i bıçaklayarak kaçtı. IHA’nın haberine göre bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanan Mehmet Sönmez hastaneye kaldırıldı. Ancak Sönmez, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Saldırgan ile Mehmet Sönmez’in arasında, daha önceye dayanan bir alacak-verecek meselesinin olduğu iddiaları gündeme gelirken, polis ekipleri cinayet zanlısının yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı.

İYİ Partili Yetkililerden İlk Açıklamalar

İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, yaptığı açıklamada “Partimizin Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve partimize sabırlar dilerim” sözlerini dile getirdi.

İYİ Parti GİK Üyesi ve Yerel Yönetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhanettin Kocamaz ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “İYİ Parti’mizin Kütahya Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez’in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Merhum ilçe başkanımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergun da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Mehmet Sönmez’e Allah’tan rahmet dileriz” ifadelerine yer verdi.

Zanlı M.C.K. Uşak’ta Yakalandı

Polis ekiplerinin başlattığı arama çalışması sonrasında, Kütahya’nın Simav ilçesinde İYİ Parti Şaphane İlçe Başkanı Mehmet Sönmez’in bıçaklanarak öldürülmesi olayının faili M.C.K.’nin, Uşak’ta yakalandığı öğrenildi. Olayda kullanılan suç aleti bıçağın ise olay yerinin yakınlarında ele geçirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli M.C.K.’yi Uşak’ta yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ile gerçekleştirilen koordineli çalışma sonrası gözaltına alınan M.C.K.’nin ilk sorgusunda, cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ettiği ve zanlının sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Zanlı ile merhum Mehmet Sönmez arasında alacak-verecek husumeti olduğunun iddiaları gündeme gelirken, cinayet sebebinin, zanlının sorgusundan sonra ortaya çıkması bekleniyor.