Gündem

Adalet Bakanlığı, Sedat Peker’in iadesi için BAE’den talepte bulundu

AA’nın haberine göre Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE), hakkında kırmızı bülten çıkarılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacı ile geçici tutuklanmasını talep etti.

Adalet Bakanlığı, BAE’den Peker’in İadesini Talep Etti

Adalet Bakanlığı, BAE’den hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in, Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti. AA muhabirinin aktardığı bilgiye göre, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından çıkarılan yakalama kararları kapsamında, Sedat Peker’in 194 ülkede uluslararası seviyede aranması için Interpol tarafından 1 Şubat’ta kırmızı bülten çıkarıldı. Bu gelişme üzerine Adalet Bakanlığı, Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi için harekete geçti.

Peker Paylaşımlarına Bir Süredir Ara Vermişti

Adalet Bakanlığı, Sedat Peker’in geçici tutuklanması talebine ilişkin BAE’ye gönderdiği yazıda, Sedat Peker hakkında Bursa ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarınca hazırlanan iade taleplerini de hatırlattı. Bakanlık, Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti. Sedat Peker, geçtiğimiz yıl Twitter ve Youtube üzerinden paylaşımlarda bulunmaya başlamıştı ve son dönemlerde paylaşımlarına ara vermişti.

Peker’in Fotoğrafının Karadağ’da Çekildiği Anlaşıldı

Geçtiğimiz yıl başladığı Youtube ve Twitter paylaşımlarına bir süredir ara veren Sedat Peker’in, daha önceki dönemlerde Karadağ’da çekildiği tahmin edilen görüntüleri sosyal medyaya yansımıştı. Bu görüntülerde yer alan fotoğrafların Dubai’de çekildiği iddiaları gündeme gelmişti ancak fotoğrafta, arkadaki reklam panosunda yer alan bir web sitesinin uzantısının, Karadağ’a ait olduğu anlaşılmıştı. Sedat Peker’in söz konusu fotoğrafında, eşi ve çocuklarıyla birlikte bir parkta poz verdiği görülmüştü.

Interpol Harekete Geçmişti

5 farklı suçtan İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve 2 ayrı suçtan da Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Sedat Peker hakkında yürütülen dava kapsamında Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol) harekete geçmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, yurtdışında bulunan Sedat Peker’in kırmızı bültenle aranması talebine Interpol’den yanıt geldi. Talebi değerlendiren Interpol, firari suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında 1 Şubat 2022 tarihinde 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararını, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi.