Genel

Rüyada Eşinin Başkasıyla Evlendiğini Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüya sahibinin rüyasında eşini başkası ile evlenirken görmesi rüya âlimleri tarafından iyiye yorumlanır. Rüyada eşinin başkasıyla evlendiğini görmek rüya sahibinin eşinin işlerinin açılacak olduğuna işaret eder. Rüya sahibinin eşinin kazancının oldukça bereketli olacağı yorumlanır. Bu kişiye yeni fırsatlar doğacağı da tabir edilir. Rüya sahibini hem iş hem de özel hayatında büyük bir yükseliş bekler.

Rüyada Kocanın Başkası ile Evlendiğini Görmek

Rüya sahibi kadının eşini başkası ile evlenirken görmesi rüya âlimleri tarafından farklı farklı yorumlanmıştır. Bazı rüya âlimlerine göre bu rüya, rüya sahibinin eşinin gerçek hayatta hayatında gerçekten birinin olduğuna yorumlanmıştır. Aldatan eş, yakın dönemde bu durumu eşine söyleyecektir. Dolayısıyla da rüya sahibi, bu olayı öğrenecek ve karanlık, üzüntülü bir döneme girecektir. Bu kişiler için yıkım vardır.

Başka rüya âlimlerinin yapmış olduğu yorumlara göre ise bu rüya, rüya sahiplerinin eşleri ile geçirdiği zamanın çok az olduğu manasına gelir. Bu yüzden de ilgi göremeyen eş, ilgiyi dışarıda aramak zorunda kalıyor. Dolayısıyla da aile içi huzursuzluklar baş gösteriyor.

Rüyada Aldatma Olayını Görüyor Olmak

Evli birinin eşini aldatma rüyası görmesi rüya âlimleri tarafından hem iyiye hem kötüye yorumlanır. Bu, kişinin ve eşinin çok hayırlı ve güzel insanlar olduğuna işaret eden bir rüyadır. Rüya sahibi eğer erkek ise ve eşinin başka erkeklerle birlikte olup kendisini aldattığını görüyorsa bu kişinin Allah tarafından ihya edildiği manasına gelir. Bu kişinin kaderinin çok güzel yazıldığı yorumlanır.

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘rüyasında aldatıldığını ya da aldattığını görenin bir eksiği vardır.’’ Bu âlimin eksiklikten kastı dini anlamda ya da kişisel anlamdadır. Rüyada aldatıldığını görmek şu durumlara işaret eder:

  • Rüya sahibi, aile ortamında pek sıcak değildir.
  • Rüya sahibinin sergilediği tavırlar, çevresi tarafından hoş karşılanmıyordur.
  • Kişinin çok emek verdiği bir konu nihayete varmayacaktır.
  • Kişinin kalbindeki maneviyat bozulmuştur.

Rüyada Evli Birinin Bir Daha Evlendiğini Görmek

Rüyada evli birinin tekrar evlenmesi hem iyi hem de kötü olarak yorumlanmıştır. Bu rüya, rüya sahibinin gerçek hayatta eşinden ayrılıp başka biriyle evlenmek istemesine işaret eder. Bu rüyayı gören kişinin haramla bir ilişkisi olduğu rivayet edilir.

Gerçek hayatta yeni bir işe başlayacak olan rüya sahibi, atacağı her adımı ve her ihtimali iyi değerlendirmelidir. Rüyada eşinin başkasıyla evlendiğini görmek aynı zamanda eşin bir daha evlendiği anlamına da gelir ve bu rüyanın gerçek hayata uyarlanması şart değildir. Yani rüyada öyle olması gerçek hayatta da öyle olacağı anlamına gelmez.

Rüyada Eşinin Başka Kadınla Beraber Olduğunu Görmek

Rüya sahibi evli ise ve rüyasında eşini başka bir kadına görmüşse bu rüya, rüya sahibinin ya da eşinin gerçek hayatta işleyeceği büyük günahlara işaret eder.

Rüyada Eski Kocanın Evlenmesini Görmek

Rüya sahibinin eski kocasının nikahlandığını görmesi rüya âlimleri tarafından rüya sahibinin kimseye muhtaç olmadan yaşadığına yorumlanmıştır. Rüya sahibi, ömür boyu kimseye; hatta çocuklarına bile muhtaç olmadan yaşayacaktır. Bu rüya, rüya sahibinin mental olarak dayanıklı ve güçlü olduğuna işaret eder.

Rüyada Eşin Başkasıyla Evlendiğini Görüp Ağlamak

Rüyada eşini başkasıyla nikahlandığını görüp ağlamak rüya sahiplerinin eşlerine olan bağlılığına ve düşkünlüğüne işaret eder. Evlilikte bağlılık, mutluluk ve huzur manasına gelir.

Bu rüya, rüya sahibi eğer ki yeni evlenmişse evliliği boyunca eşine sadık ve bağlı kalacağının işaretidir.

Rüyada Evli Olduğu Halde Başkasıyla Evlenmek

Rüyada evli birinin başka birisiyle evlenmesi rüya âlimleri tarafından bu kişilerin açgözlü olduğu şeklinde yorumlanır. Bu rüyayı görmüş kişilerin gözlerinin doyumsuz olduğuna işarettir.

Bu rüyayı gören kişi, daha fazla para kazanmak adına bazı iş girişimlerinde bulunacaktır ve girişimlerinin sonucunda başarılı olacaktır. Bu sayede kazancı bir hayli artacaktır.

Yani rüyada eşinin başkasıyla evlendiğini görmek ve evli olduğu halde bu durumun görülmesi bu kişinin doyumsuz olduğuna işarettir ve maddi açıdan bir zenginliğin habercisidir.

Ayrıca rüyada ateş yandığını görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.