EkonomiGündem

Rusya’nın atağından sonra Türkiye’de doğalgaz fiyatları nasıl olacak? Flaş açıklama geldi!

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinin ardından ülkemizde doğalgaz fiyatlarının artacağına yönelik endişeler ortaya çıkmıştı. Avrupa’da fiyatların yüzde 60’tan fazla oranda arttığı kaydedilirken , konuyla ilgili açıklama AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’dan geldi.

Küresel doğalgaz fiyatları giderek artarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Konya’da düzenlenen, Türkiye’deki iklim değişikliği ve alınacak önlemlerin konuşulduğu ‘İklim Şurası’na katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri hareketin ardından Türkiye’nin doğalgaz sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Tedarik konusunda açıklamalarda bulunan Altunyalnız şunları kaydetti:

“Özellikle enerjideki tedarik güvenliğimizi temin etmek için pek çok unsuru bir araya getirdik. Bir anlamda önemli bir kombinasyonla parametreleri entegre etme çalışması yaptık. Bir taraftan boru hatlarıyla, bir taraftan LNC (sıvılaştırılmış doğal gaz), yani gemilerle enerji taşımalarıyla, diğer yandan doğal gaz depolama çalışmalarımızla ayrıca hem karada hem de deniz üzerinde kurduğumuz dönüşüm santrallerimizle, tedarik güvenliğimizi temin etmek adına önemli çalışmalar yaptık.”

RİSK OLUŞMASI BEKLENMİYOR

“Tedarik güvenliğimizi sadece araçlarla çeşitliliği sağlamak değil; ülke çeşitliliğini de sağlamış olduk. Ülkemizin bu anlamda enerji tedarik güvenliğinde bir risk oluşacağını beklemiyoruz. Tabii ki bütün bunlar, küresel anlamdaki her şeyi doğrudan etkileyecek şeyler. Asla tasvip etmiyoruz. Küresel dünyanın bu sorunu; Birleşmiş Miletler kuralları çerçevesinde ve tüm ülkelerin kendi alanlarını koruyacak şekilde çözüm bulmalarını bekliyoruz.”