Ekonomi

Uygun fiyatlı araç satın almak isteyen vatandaşlar için e-ihale erişime açıldı! E-ihale nedir, nasıl araç satın alınır? 2022 e-ihale araç satış fiyatları

Geride bıraktığımız dönem içerisinde ekonomi piyasalarında yaşanan olumsuz gelişmeler, otomotiv sektörü ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Yeni dönemde pandemiden kaynaklı olarak ortaya çıkan çip krizi, piyasaya yeni araçların dahil edilme süresini uzatarak araç fiyatlarında bir kez daha artış gözlenmesine sebep oldu.

Hem etkileri devam eden pandemi sebebi ile hem de yükselen araç fiyatları sebebi ile uygun fiyatlı araç satın almanın yollarını arayan vatandaşlar için e-ihale aracılığı ile araç sahibi olma fırsatı sunuldu. Vatandaşlar, e-ihale sisteminin nasıl çalıştığını ve bu sistem aracılığı ile kaç para karşılığında araç sahibi olabileceklerini sorgulamaya başladılar.

E-İhale Sistemi Nedir?

E-ihale sistemi çeşitli sebeplerden ötürü gümrüklerde el konulmuş araçların, elektronik ortamda satışa çıkarılması ile yürütülen bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Ticaret Bakanlığının denetiminde olan bu sistem, piyasa fiyatlarının oldukça altında olan fiyatlar karşılığında araç sahibi olma fırsatı sunuyor.

E-ihale aracılığı ile araç sahibi olmak için ilgili hizmetin sunulduğu resmi internet sitesi aracılığı ile sisteme kayıt olmak gerekiyor. Ardından ilgili sistemde satışa sunulan araçlar içerisinden satın almak istenen araç için belirli bir miktar teminat bedelinin yatırılması gerekiyor. Teminat bedelleri Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank aracılığı ile yatırılabiliyor.

Teminat bedelinin kamu bankalarının hesabına geçmesinden sonra satın alınmak istenen araç için teklif verilmeye devam ediliyor. İlgili araç için en yüksek fiyat teklifini veren kişi, aracın yeni sahibi olmuş oluyor.

En Uygun Araç Nissan Marka!

Şu an da e-ihale sistemi aracılığı ile satışa sunulmuş olan yüzlerce araç içerisinde en uygun fiyata sahip olan araç, Nissan Almera olarak karşımıza çıkıyor. Araç için belirlenmiş olan güncel satış fiyatı 78 bin TL olarak ilan edildi.

2010 Model Audi E-İhale Aracılığı ile Satışta!

Birçok vatandaşın gözdesi olan otomobil markası Audi, 2010 modeli ile e-ihale sisteminde satışa sunuldu. Araç satışı için belirlenmiş olan başlangıç ihale fiyatı, 192 bin 500 TL olarak ilan edildi.

Kaçırılmayacak Fiyat ile Peugeot!

E-ihale sisteminde göze çarpan araçlardan biri de 2010 model Peugeot oldu. Araç için belirlenmiş olan başlangıç satış fiyatı, 167 bin 500 TL olarak açıklandı.