Gündem

İşgal altındaki Ukrayna’ya ülkelerden destek mesajları geliyor: Ukrayna bayrağı önemli yapılara yansıtıldı, bir destek de Türkiye’den geldi

Baykar Savunma Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ukrayna mesajı verdi ve bağımsız savunma sanayiinin uluslar için hayati önem taşıdığını dile getirdi. Sosyal medyadan paylaştığı mesajda Bayraktar, Rus ordusunun işgali altındaki Ukrayna’ya destek verdi ve “Dünyada olup bitenler net bir şekilde gösteriyor ki; milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşıyor. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye’nin tek yolu Milli Teknoloji Hamlesi” sözlerine yer verdi.  Dünyanın gözü önünde Rus askerlerinin Ukrayna’yı işgale başlaması ile birlikte dünyadan Rusya’ya gelen tepkiler de büyümeye devam ediyor.

İşgal Altındaki Ukrayna’ya Destek Geliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlaması ile birlikte bazı ülkelerde dün gece Ukrayna’ya destek mesajları verildi. Ülkeler, sınırlarındaki önemli yapılara Ukrayna bayrağını yansıtarak desteklerini gösterdi. Rus askeri operasyonunun başlatıldığı Ukrayna’ya destek çerçevesinde, İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan dünyaca ünlü tarihi yapı olan Kolezyum’a Ukrayna bayrağının renkleri olan mavi ve sarı renkler yansıtıldı. Benzer bir destek, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Başbakanlık Ofisi binasında da yer aldı. Öte yandan İngiltere’de başbakanlığın sosyal medya hesabından Ukrayna bayrağının yansıtıldığı binanın fotoğrafı ile birlikte hem İngilizce hem de Ukraynaca “Birleşik Krallık, özgürlüklerini ve demokrasilerini cesurca savunan Ukrayna ve halkının yanındadır” sözlerine yer verdi.

Avrupa Ülkelerinden Ukrayna’ya Destek Mesajları

İtalya ve İngiltere’nin yanı sıra benzer bir destek mesajı de Almanya’nın başkenti Berlin’den geldi. Berlin’de de tarihi Brandenburg kapısına Ukrayna bayrağının renkleri yansıtılırken, Kosova Hükümet binasına da aynı şekilde Ukrayna’nın bayrağı yansıtıldı. Ülkelerden Ukrayna’ya peş peşe destek mesajı gelmeye devam ederken, Türkiye’den de Baykar Savunma Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından Ukrayna’ya destek mesajı yayınladı ve savunma sanayiinin uluslar için önemine vurgu yaptı.

Bayraktar Savunma Sanayiinin Hayati Önemine Değindi

Bayraktar konuya ilişkin paylaşımında “Dünyada olup bitenler net bir şekilde gösteriyor ki; milli teknoloji ile güçlü ve bağımsız savunma sanayii uluslar için hayati önem taşıyor. Tam bağımsız, güçlü ve müreffeh Türkiye’nin tek yolu Milli Teknoloji Hamlesi. Rusya’nın bağımsız bir ulusun egemenliğini hiçe sayarak hukuksuzca gerçekleştirdiği işgali en sert şekilde kınıyorum. İşgale direnen Türk kardeşlerimizin vatanı Kırım ve Ukrayna’yı destekliyorum” ifadelerine yer verdi.