Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi kapsamında, geri ödemesiz nakit desteği sağlayacağını duyurdu! 2022 çiftçi destekleri

Çiftçilerin üretim yapabilmelerini desteklemek ve böylelikle de hem vatandaşların bütçelerine katkıda bulunmak hem de ülke ekonomisini geliştirmek için çiftçilere birçok alanda çeşitli ayrıcalıklar tanınmaktadır. Konu ile ilgili olarak yeni dönem içerisinde de çeşitli düzenlemeler yapılmış olup hem kamu bankalarından hem de diğer kurumlardan çiftçilere destek verileceği açıklanmıştır.

Çiftçiliğe yeni adım atan gençler için ise Tarım ve Orman Bakanlığının son duyurusu umut oldu. Bakanlık geliştirmiş olduğu Genç Çiftçi Projesi kapsamında, genç çiftçilere farklı alanlarda nakit desteği sağlayacağını açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre çiftçilik yapılan alana göre değişmek ile birlikte, gençlere geri ödemesiz kredi desteğinin sağlanacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Hibesi Detayları

2022 yılında geçerli olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulmuş olan Genç Çiftçi Projesi, gençlerin çiftçilik faaliyetlerinin desteklenmesi ve ülke içi üretimin arttırılması amacı ile geliştirilmiştir. Bu proje kapsamında, farklı alanlarda faaliyet gösteren genç çiftçilere verilecek olan geri ödemesiz hibe desteğinin ayrıntıları, şu şekilde açıklandı:

  • Meyve- sebze işlenmesi ve pazarlanması: %50
  • Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması: %50
  • Et üreticiliği: %65
  • Süt üreticisi: %60

Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Hibe Hizmetine Nasıl Başvuru Yapılır?

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan hibe destek hizmetinden yararlanabilmek için bakanlığın sistemine kayıt olunması gerekmektedir. Bakanlığın resmi internet sitesi aracılığı ile kayıt olunan sistemden sonra ilgili hibe hizmetleri ekranından Genç Çiftçi Hibesi bulunmalı ve ardından hizmet için sisteme ön kayıt oluşturulmalıdır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Hibe Hizmeti Başvuru Evrakları

Bakanlığın sitesi aracılığı ile yapılacak olan hibe destek başvurusunda, sisteme çeşitli başvuru evraklarının yüklenmesi gerekmektedir. Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre ilgili desteğe başvuru yapmak için sisteme yüklenmesi gereken evraklar, şu şekilde belirlenmiştir:

  • Kimlik belgesinin fotokopisi
  • Hizmete ilişkin taahhütname
  • Son bitirilen okulun diploması
  • Proje tanıtım formu
  • Maaşlı çalışılmadığını ispat eden SGK belgesi