EkonomiGündem

Emeklilere bir güzel haber daha verildi! Ay sonuna kadar başvuran emekliler 2500 TL alabilecek

Emeklilere 2022 yılında bir güzel haber daha verildi! Emeklilere yapılacak ek ödeme tutarları resmen açıklandı. Garanti BBVA’lı emekliler şubeye gitmeye gerek kalmadan, Garanti BBVA Mobil veya Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla maaşlarını kolayca Garanti BBVA’ya taşıyabiliyor ve promosyonlarını alabiliyorlar. Bu kapsamda ay sonuna kadar yapılacak başvurularla emekliler ek ödemelerini alabiliyorlar. İşte Garanti Bankası’nın ek ödeme fırsatına ilişkin detaylar…

Garanti BBVA’dan Emeklilere Ek Ödeme Fırsatı

Promosyon ödemesi için SGK’nın belirlemiş olduğu koşullar geçerli olacak. Promosyon ödemesinden, gelir veya aylıklarını üç yıl buradan almayı taahhüt eden müşteriler faydalanabilecek. Taahhüt süresi promosyon ödemesinin müşterinin hesabına geçmesi ile başlayacak.

Promosyon Tutarı Ne Kadar?

Banka, 1-31 Mart 2022 tarihleri arasında,

1.500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlara 1.650 TL,
1.500-2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara 2.100 TL,
2.500 TL ve üstünde maaş alanlara ise 2.500 TL nakit promosyon ödemesi yapıyor.

Birden fazla maaş ödemesi alıp, bu maaşları için promosyon talebinde bulunulması durumunda maaşların toplamı dikkate alınarak tek bir promosyon ödemesi gerçekleştirilecek.

Ödemeler Ne Zaman Veriliyor?

Promosyon ödemesi, müşterinin “Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi”ni imzalaması sonrasında, en geç bankaya ilk maaşın yatmasına istinaden 3 iş günü içinde gerçekleştirilecek. Taahhüt süresi boyunca promosyona konu olan maaş için banka değişikliği gerçekleştirilemeyecek.

Taahhüt süresi içinde vefat haricinde herhangi bir nedenle SGK tarafından gelir/aylık ödememin kesilmesi veya herhangi bir sebeple gelir/aylığının farklı kuruma taşınması  durumunda; veya müşterinin taahhüt süresi dolmadan promosyon taahhüdünü sonlandırmak istemesi durumunda, promosyon ilişkisi iptal edilecek olup, Bankanın yazılı bildirim yapmasına gerek kalmaksızın kalan taahhüt süresi dikkate alınarak ödenen promosyon tutarı iade edilecek.