Ekonomi

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nden kadın istihdamına destek: Şartları sağlayan herkese, 20 asgari ücret ödenecek! 2022 kadın istihdam projeleri

Kadınların iş hayatında daha çok yer alması ve hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaları için geliştirilen istihdam projelerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan Woman Up projesi, şartları sağlayan bütün kadın girişimcilere 20 asgari ücret tutarında hibe desteği verecek. Peki, Woman Up nedir, kimler yararlanabilir?

Türkiye Cumhuriyeti- Avrupa Birliği Woman Up Projesi 2022

Yeni dönemde yaşanan olumsuz ekonomik hareketler ülke ekonomisini olduğu gibi vatandaşların bütçesini de direkt olarak etkiledi. Pahalılaşan hayat şartlarına akrşı devletin her alanda istihdamı arttırmaya yönelik çalışmaları, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği ile iş birliği içerisinde yürüttükleri Woman Up projesi, kadın girişimciler tarafından en çok sorgulanan projeler arasında yerini aldı.

Woman UP projesi, kadınların iş hayatına dahil olmasını destekleyen ve bu çerçevede ilgili şartları sağlayan kadın patronlara 20 asgari ücrete kadar hibe desteği veren bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede kayıtlı kadın işverenin sayısının arttırılması hedefleniyor.

Woman Up Projesinden Kimler Yararlanabilir?

Woman Up projesinden yararlanılması için öncelikle kadın bir girişimci olmak ve söz konusu hibe desteğinden faydalandırılmak istenen şirketin, 2012 yılından sonra kurulmuş olması gerekiyor. Eğer firma ortaklara sahip ise ilgili ortakların en az 2’sinin kadın olması ve firmada en fazla 9 çalışanın olması gerekiyor.

Projeye katılım şartlarından bir diğeri, söz konusu firmanın son 12 aylık çalışma döneminde alının ortalama işçi sayısına ek olarak bir kadın çalışanın daha firma bünyesinde istihdam edilmesi gerekiyor.

Woman Up Projesi Hangi İller İçin Geçerli?

65 yaş altı kadın girişimcileri desteklemek amacı ile Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği iş birliği içerisinde geliştirilmiş olan Woman Up projesine, şimdilik sadece bazı illerde başvurulabiliyor. Söz konusu proje illeri şu şekilde:

  • Kahramanmaraş
  • Şanlıurfa
  • Denizli
  • Aydın
  • Samsun
  • İstanbul
  • Ankara