Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere TOKİ’den müjdeli haber! Ülke genelinde tüm konutlar, uygun fiyatlar ile satışa sunuldu! 2022 TOKİ konutları

Geçtiğimiz yılın son haftalarında altın piyasasında ve döviz kurlarında yaşanan olumsuz gelişmeler, konut fiyatlarını da vurdu. Emlak sektörü içerisinde satışa sunulan ve kiralanan evler, nerede ise yüzde 50’nin üzerinde zamlandı. Yeni dönemde kendi evinin sahibi olmayı hayal eden vatandaşlar, yaşanan bu olumsuz gelişmelerden sonra hayallerini ertelemek zorunda kaldılar.

Uygun fiyatlı ev alma hayallerini ertelemek zorunda kalan vatandaşlara, TOKİ’den sevindirici haber geldi. Vatandaşların, piyasa şartları nedeni ile hayallerinden vazgeçmelerine göz yummak istemeyen TOKİ, devlet destekli konut satışlarını başlattı. TOKİ tarafından yayınlanan habere göre ülke genelinde ki bütün TOKİ konutları, uygun fiyatlar karşılığında satışa sunuldu.

TOKİ’den Uygun Ödemeli Konut Satışı!

Ülke genelinde milyonlarca vatandaşın emlak piyasasının çok daha altında fiyatlar ile ev sahibi olmasına aracılık eden TOKİ, yeni dönemde de vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor.

2021 yılının sonlarına doğru konut fiyatlarında gözlenmeye başlayan yükselen fiyatlar 2022 yılına girilmesi ile birlikte de etkilerini sürdürmeye devam ederken, TOKİ emlak sektörünü şaşırtan fiyatlar ile yüzlerce konutu satışa çıkardığını duyurdu.

İstanbul Başakşehir’de TOKİ Farkı!

Hem büyük şehirlerde hem de kırsal alanlarda satışa çıkardığı konutlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TOKİ, ülke genelinde pek çok farklı noktada yer alan konutlarının satış başvurularının başladığını duyurdu.

TOKİ’nin resmi internet sitesinde yer alan konut listesi içerisinde en çok göze çarpanlardan biri, kurumun İstanbul Büyükşehir’de satışa çıkardığı konutlar oldu. TOKİ tarafından yayınlanan konut satış listesinde, Başakşehir’de bulunan 1+1 evlerin fiyatlarının piyasanın oldukça altında olduğu görülüyor.

Ankara’da TOKİ Evleri Satışa Sunulacak!

TOKİ’nin “100 Bin Sosyal Konut” projesi içerisinde yer alan Ankara evleri, önümüzde ki günlerde satışa sunulacak. İçerisinde 2+1 ve 3+1 büyüklüğüne sahip olan konutların yer aldığı proje için en düşük fiyat, 300 bin 225 TL olarak belirlendi. Ankara Buruk Mahallesi’nde satışa sunulacak olan TOKİ evleri için en yüksek fiyat ise 410 bin 424 TL olarak duyuruldu.