Gündem

Ukrayna lideri Zelenskiy yeni video yayınladı: Rusya ülkemize ve her bir Ukraynalıya yaptıklarının bedelini ödeyecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile Rus askeri birlikleri 24 Şubat Perşembe sabahı Ukrayna topraklarına girmeye başladı. Rusya’nın işgal harekatı ile başlayan Rusya – Ukrayna savaşında 8. güne de girildi. Savaş devam ederken geçtiğimiz günlerde Rus ve Ukraynalı heyetler Belarus – Ukrayna sınırında müzakereler için masaya oturdu ancak ilk görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. Ardından gözler, ikinci görüşmelere çevrildi. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın seyrinin nasıl devam edeceği merakla beklenirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy yayınladığı son videosunda daha çok duygusal ifadelere yer verdi ve Rusya’nın tazminat ödemeyi öğreneceğini söyledi. Zelenskiy açıklamasında “Ülkemize ve her bir Ukraynalıya yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz” sözlerine yer verdi.

“Rusya Savaş Tazminatı Ödeyecek”

Rusya’nın başlattığı işgal harekatı sonrasında Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşta bir hafta geride kaldı ve savaşta 8. güne girildi. Rus orduları Ukrayna topraklarını bombalamaya devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de sık sık videolar paylaşarak, sosyal medyadan açıklamalar yaparak ve TV kanallarından ulusa seslenerek açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, yayınladığı son videosunda Rusya’nın Ukrayna’ya savaş tazminatı ödemek zorunda kalacağını ifade etti.

“Tüm Savunma Hatlarımız Sağlam”

Zelenskiy, söz konusu açıklamalarında Rusya’nın Ukrayna’yı gece boyunca durmadan vurduğunu ve Ukrayna kentlerinin gece boyunca bombalandığını dile getirdi. Rusya’nın taktik değiştirerek sivillerin yaşadığı yerleri vurmasının, Moskova’nın “hızlı zafer isteği” olduğunu ifade eden Zelenskiy, Ukrayna’nın direniş başarısını ortaya koyduğunu söyledi. Zelenskiy açıklamasında “Tüm savunma hatlarımızı sağlam şekilde yerinde. Özgürlüğümüzden başka kaybedeceğimiz bir şey yok” dedi. Zelenskiy açıklamalarında ayrıca Batı’dan silah sevkiyatının da devam ettiğini dile getirdi.

“Yaptıklarınızın Bedelini Ödeyeceksiniz”

Yayınladığı videosunda Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek “Evine dön, kendi evine” dedi. Ukrayna lideri, Rus işgalini virüse benzeterek “Ukrayna’da ilk Covid vakasının kaydedilmesinin üzerinden 2 yıl geçti, şimdi bir haftadır başka bir virüs bize saldırdı” dedi. Ukrayna’da yıkılan her şehrin yeniden inşa edileceğini ifade eden Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş tazminatı ödeyeceğini dile getirerek “Rusya tazminat ödemeyi öğrenecek. Ülkemize ve her bir Ukraynalıya yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz” dedi.