Ekonomi

PTT şubelerinde iğne atsan, yere düşmüyor! Devletten elektrik yardımı alanlar, uzun kuyruklar oluşturmaya devam ediyorlar! 2022 PTT elektrik faturası

Sosyal devlet olmanın sorumluluklarından biri olan ihtiyaç sahiplerine yardım başlığı, Türkiye Cumhuriyeti tarafından da en geniş kapsamı ile vatandaşların hizmetine sunulmaya devam ediyor. Bu noktada, ülke içerisinde çeşitli sebeplerden ötürü dezavantajlı sayılabilecek grupların içerisinde yer alan vatandaşlara, devlet eli ile birçok konuda yardımlar yapılıyor.

Yeni dönemde devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modelleri, ihtiyaç sahipleri tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Son zamanlarda gündelik hayat içerisinde yaşanan fiyat artışları vatandaşların belini bükmeye başlamışken, arama motorlarında sıklık ile bakanlık yardımları sorgulanıyor. Bu kapsamda ihtiyaç sahipleri tarafından en çok sorgulanan ve PTT şubelerinde kuyrukların oluşmasına sebep olan yardım modellerinden biri, elektrik faturası desteği olarak karşımıza çıkıyor.

Elektrik Faturası Yardımı Nedir 2022?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modellerinden biri olan elektrik faturası yardımı, elektrik faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri için geliştirilmiştir. Bu yardım kapsamında ihtiyaç sahiplerine, hanelerinde yaşayan kişi sayısına göre değişen tutarlarda, yardım yapılır. Yardımlar nakit olarak değil, PTT şubeleri aracılığı ile vatandaşlara iletilir.

Elektrik Faturası Yardımı Ne Kadar 2022?

Yeni dönemde geçerli olacak olan asgari ücretin açıklanması ve 3 Ocak 2022 tarihinde ilan edilen enflasyon verilerinden sonra, gündelik hayatın akışı içerisinde olan mali konularda çeşitli düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda sosyal yardımların fiyatlarında da artışlar gözlendi.

Yeni dönemde fiyatı güncellenen sosyal yardımlardan biri de elektrik faturası desteği oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022 elektrik faturası yardım tutarlarını şu şekilde açıkladı:

  • 1-2 kişi olan hanelere: 103 TL
  • 3 kişi olan hanelere: 137,33 TL
  • 4 kişi olan hanelere: 171,67 TL
  • 5 kişi olan hanelere: 206 TL

Elektrik Faturası Yardım Başvurusu Nereye Yapılır 2022?

Devletin elektrik faturası yardımından faydalanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, yardım başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.