Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadına şiddete karşı cezai yaptırımlarda yeni düzenlemeleri duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM 4. Olağan Genel Kurulu’nda kritik açıklamalarda bulundu. Kadına şiddete yönelik yeni düzenlemeleri açıklayan Erdoğan, öte yandan 28 Şubat sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Üsküdar’da bulunan Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurulda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni hazırlanan kadına şiddete yönelik maddelerin de olduğu yeni reform paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan KADEM 4. Olağan Kurulu’nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da bulunan Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen KADEM 4. Olağan Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Kadına yönelik şiddete karşı yeni düzenlemelerin yer aldığı yeni reform paketini açıklayan Erdoğan, açıklamalarına “Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Derneğimizin 4. olağan genel kurunun ülkemize ve özellikle kadınlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Kuruluşundan bugüne kadar KADEM çatısı altında kadınlarımızın haklarının korunması ve demokrasimizin geliştirilmesinde gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum” sözleri ile başladı.

Erdoğan Kadın Hakları ile İlgili Değerlendirmelerde Bulundu

Kadına yönelik şiddete karşı yeni düzenlemeleri açıklayan Erdoğan, kadın hakları ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan açıklamasında “Kadını; anne, eş, kardeş vasıflarıyla insanın bir yarısı görmeden, erkeği de; eş, baba, kardeş vasıflarına oturtmadan bu meseleyi çözmek zordur. Şiddetin, eğitim ve iş hayatındaki eşitsizliklere kadar, bu mücadelelerinde daima yanında olduk. ‘Kadın insan, erkek insanoğlu’ erdeminden yola çıktık. Kadınların haklarını savunmak onları küçümseyerek, meseleyi sadece birkaç başlığa indirgeyerek değil.” dedi. Erdoğan açıklamalarının devamında, kadına sırf cinsiyetinden dolayı uygulanan şiddetin insan olan hiç kimse tarafından kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, Kadına Şiddete Karşı Yeni Düzenlemeleri Duyurdu

Kadına şiddete karşı düzenlemeler hakkında konuşan Erdoğan “Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır. Tehdit suçlarına karşı verilen ceza 6 aydan 9 aya çıkarılacaktır. Israrlı takip eylemleri 6 aydan 2 yıla kadar hapisle sonuçlanacak bir işlem görecektir. Tutuklama kararı da verilebilecektir. Kasten yaralama suçları da katalog suç düzenlemesine dahil edilecek tutuklama kolaylaştırılacaktır. Baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilecektir. Tüm bu yeni düzenlemelerin de ülkemiz ve kadınlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.