Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni dönem sosyal yardım modeli açıklaması: Bakıma muhtaç aile üyesi olanlara, ödeme yapılacak! Evde bakım maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni dönemde de çeşitli sebeplerden ötürü dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan bazı vatandaşlara yardımlarının devam edeceğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamadan sonra arama motorlarında en sık sorgulanan yardım başlıklarından biri, evde bakım maaşı oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, evde bakıma muhtaç aile üyesi bulunan kişilerin bütçelerine destek olmak amacı ile geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olan evde bakım maaşı, ilgili şartları sağlayan ihtiyaç sahiplerine her ay düzenli bir şekilde ulaştırılıyor. Peki, söz konusu sosyal yardım modelinden kimler yararlanabilir? 2022 güncel evde bakım maaşı ücreti ne kadara yükseldi?

2022 Güncel Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ayırmış olduğu sosyal yardım ödeneği içerisinden vatandaşlara ulaştırılan evde bakım paraları, 2021 yılına ait enflasyon oranlarının açıklanmasından sonra zamlandı. Söz konusu yardım modelinden yararlanan ya da bu yıl itibari ile ilk kez yararlanacak olan ihtiyaç sahiplerine, 2 bin 324 TL ödeme yapılmasına karar verildi.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nereye Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerinden biri olan evde bakım maaşı, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek fiziksel ve zihinsel gücü olmayan vatandaşların bakımı için kişinin bakımından sorumlu olan aile ferdine ödenen maaştır.

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan söz konusu yardım modelinden yararlanmak isteyen vatandaşların, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlgili yardım için belirlenmiş olan başvuru şartlarını taşıyan kişilere, aylık ödeme yapılmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Başvuru Evrakları 2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının söz konusu yardımı için bakanlığın yetkili birimlerine başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, ibraz etmek ile yükümlü oldukları başvuru evrakları şu şekildedir:

  • Engelli bireyin ve bakımını üstelenen kişinin kimlik fotokopileri
  • Engelli bireye ait 2 adet fotoğraf
  • Gelir belgesi
  • Hane içi kişi sayısını belirten nüfus belgesi
  • Başvuru dilekçesi
  • Engelli raporu