Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı, o gruplarda yer alan kişilere 100 bin TL değerinde hibe desteğinin yapılacağını açıkladı! Hibe başvuruları için net tarih belirlendi!

Hükümet tarafından geliştirilmiş olan çeşitli hibe programları kapsamında, ilgili meslek grupları içerisinde yer alan ülke vatandaşları desteklenmeye devam ediliyor. Hem vatandaşların bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulması amacı ile geliştirilmiş olan hibe paketleri, ülke içi istihdamın arttırılması konusunda da aktif olarak rol oynuyor.

Devlet destekli hibe paketleri başlığında, vatandaşların çeşitli alanlarda istihdam edilmesini ve bu sayede ülke ekonomisine katkıda bulunmasına aracılık eden kurumlardan biri de Tarım ve Orman Bakanlığı olarak karşımıza çıkıyor. Bakanlık, son olarak belirli meslek grupları içerisinde yer alan vatandaşlara, 100 bin TL tutarında hibe desteği yapacağını açıkladı. Söz konusu hibe paketlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, kısa süre içerisinde arama motorlarında en çok sorgulamayı, bakanlık tarafından açıklanan hibe desteği başlığında yaptılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 100 Bin TL’lik Hibe Desteği!

Ülkemiz bakanlıklarından biri olan Tarım ve Orman Bakanlığı, çeşitli başlıklar altında verdiği hizmetler ile dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Bakanlık, son olarak açıklamış olduğu hibe desteği ile kendinden söz ettirmeyi başardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” başlığı altında geliştirmiş olduğu hibe desteği hizmeti için söz konusu başvuru şartları sağlayan vatandaşlara, 100 bin TL’ye kadar nakit desteğinin verileceğini açıkladı. Devlet desteği ile işini kurmak isteyen ülke vatandaşları, bakanlığın açıklamasından sonra yeni dönem hibe paketinin ayrıntılarına ulaşmak adına sorgulamalar yapmaya başladılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Hibe Desteğinden Kimler Yararlanabilir?

Meslek gruplarına göre değişmek ile birlikte, vatandaşlara 100 bin TL’lik hibe desteğinde bulunacağını açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, söz konusu destek paketinden yararlanabilecek olan meslek gruplarını şu şekilde belirledi:

  • Meslek Yüksekokulu mezunları
  • Hayvancılık, tarım, gıda, su ürünleri ve ormancılık bölümü mezunları

Tarım ve Orman Bakanlığı Hibe Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından geliştirilmiş olan hibe desteğine başvuru yapmak isteyen vatandaşların, söz konusu meslekleri ile ilgili proje geliştirmeleri ve ilgili projeyi 15 Mart tarihine kadar bakanlığın internet sitesine yüklemeleri gerekmektedir.