Genel

Rüyada Kelepçe Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Düşte kelepçe olması üzüntü, keder, sıkıntı ve zorluk manalarına gelir. Rüyada kelepçe görmek rüya sahibinin altından kolay kolay kalkamayacağı işlere işaret eder. Bu süreçte yalnız olacağını ve kimseden yardım alamayacağını gösterir.

İmamı Nablusi (r.a) yorumunda; rüyasında kelepçe görenin rüyasının, rüyada kelepçe takmak, rüyada kelepçe açmak, rüyada kelepçe çıkarmak ya da rüyada kelepçe bilezik görmek gibi anlamlarına göre tabir edilir, demiştir.

Câferi Sâdık (r.a) yorumuna göre; rüyada kelepçe görmenin üç tabiri vardır:

  • Kuvvet ve zenginlik
  • Düşmana karşı galibiyet
  • İşlerin düzenli olması’’

Rüyada Kelepçelendiğini Görmek

Rüyada kelepçe takıldığını görmek kötüye yorulur ve zorluk manasına gelir. Kişinin sıkıntılı ve zor günler geçireceğine işaret eder. Ayrıca üzüntü, mutsuzluk ve huzursuzluk da bu kişiyi bekliyordur.

Rüyada Başka Birinin Kelepçelenmesi

Rüyada başkasına kelepçe takıldığını görmek üzüntülü bir olay manasına gelir. Yaşanacak olan kötü bir olaya işaret eder. Rüya sahibinin yakın akrabalarından veya dostlarından birisinin bir suç işleyeceğini veya önceden işlemiş olduğunu gösterir. Bu rüya, kişinin hanesini doğrudan etkiler. Hane halkına etkileri ise şu şekildedir:

  • Fikir ayrılıkları oluşur.
  • Anlaşmazlıklar yaşanır.
  • Tartışmalar büyür.
  • Tartışmalar kavgaya döner.
  • Küslükler meydana gelir.
  • Aile içi bağlar zayıflar.

Rüyada Tutuklanıyor Olduğunu Görmek

Rüyada tutuklanmak hayırsız kişilerle yakınlaşmak manasına gelir. Kişinin hayatına kötü ve belalı insanlar girer. Bu kişiler yüzünden başının belaya girmesine işaret eder.

Câferi Sâdık (r.a) der ki; ‘‘Hapse/zindana girdiğinizi ve hemen oradan çıktığınızı görmek, murada ereceğinize yorulur.’’

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘Daha önce hiç görmediğiniz bir zindanda olduğunuzu görmek, ölüme işarettir. Çünkü rüyada meçhul zindan, mezara yorulur.’’

Rüyada Babanın Kelepçelendiğini Görmek

Rüyada babaya kelepçe takılması yol göstermek manasına gelir. Rüyada kelepçe görmek ve bu kelepçenin babasının bileğinde olması, kişinin gerçekte insanlara doğru yolu bulabilmeleri için yardım edeceğini gösterir. Yol gösteren, iyilik ve doğruluk hakkında söylemlerde bulunan itibar sahibi birisi olacağına işaret eder.

Rüyada Eşinin Kelepçelendiğini Görmek

Rüyada eşine kelepçe takılmış olması telafi manasına gelir. Rüya sahibinin geçmişte yapmış olduğu birtakım durumları telafi edeceğine, bu durumlardan yoğun bir pişmanlık duyacağına ve bu yüzden özür dileyeceğine işaret eder. Bu kişinin özrü kabul olur. Yeniden sevilen, sayılan birisi hale gelir. Bu kişinin itibarı artar.

Rüyada Erkek Çocuğunu Kelepçeli Görmek

Rüyada oğlunu kelepçeli görmek kayıp manasına gelir. Kişinin çok kıymetli bir malını kaybedeceğine işaret eder. Elinde olan birçok şeyi yitireceğini gösterir. Bu rüyanın işaret ettiği diğer durumlar ise şu şekildedir:

  • Elindeki değerli şeyleri kaybedeceğini gösterir.
  • Parasını kaybedeceğinin habercisidir.
  • Sahip olduğu mülklerin elinden gideceğine ve satılacağına işarettir.
  • Araba sahibi ise arabasını kaybeder.
  • Arsa sahibi ise arsasının elden çıkacağını gösterir.
  • Evi varsa evini satmak zorunda kalacağına işaret eder.

Rüyada Bir Mahkumun Kelepçeli Olduğunu Görmek

Rüyada suçtan hüküm giyen birini kelepçeli görmek sorgulamak ve düşünmek manalarını taşır. Kişinin hayatında birçok problem olduğunu ve bu problemlerin nedeni ile çözümünü düşünüp taşındığını göster. Bu kişi, zamanla bu sürecin faydasını görür. Zihinsel olarak göstereceği yoğun çaba ile tüm bu durumların üstesinden geleceğine işaret eder. Ayrıca bu durumdan tamamen kendi başına kurtulur. Hiç kimseye ihtiyaç duymadan çözüme kavuşacağına işaret eder.

Rüyada Kelepçeyi Açıyor Olmak

Rüyada kelepçe açmak kişinin hayırlı birisi olduğu manasına gelir. Bu kişi, insanlara yardım etmekten çekinmez, herkese el uzatır. Haksızlıklara karşı sessiz kalmayacağına işaret eder. Yani rüyada kelepçe görmek ve bunu açıyor olmak, kişinin oldukça duyarı, hayırlı ve yardımsever birisi olduğunu gösterir.

Ayrıca rüyada tuğla görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.