Ekonomi

Birikimlerini 32 günde arttırmak isteyen vatandaşlar için faiz getiri oranları açıklandı! Hangi bankanın faiz getirisi daha fazla 2022 vadeli mevduat hesabı getirileri

2021 yılının son haftalarında altın fiyatlarının ve döviz kurlarının aniden yükselmesi, TL’nin giderek değer kaybı yaşamasına ve buna bağlı olarak da vatandaşların alım güçlerinin düşmesine sebep olmuştu. Bu kapsamda piyasalara faiz indirimi yolu ile direk müdahale eden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, tüm müdahalelerine rağmen piyasaları istenilen noktalara çekmeyi başaramadı. Müdahalelerden sonra 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilen kabine toplantısından çıkan kararlar, piyasaların kontrolünün sağlanmasına aracılık etti.

21 Aralık 2021 tarihi itibari ile yürürlüğe giren kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi, vatandaşların altın ya da döviz cinsinden olan birikimlerinin TL hesaplarında, devlet destekli faiz getirileri ile değerlendirilmesini sağladı. Yaklaşık olarak 3 aydır milyonlarca vatandaşı bünyesine dahil eden sistemde, hangi bankaların ne kadar faiz getirisi sağladığı merak konusu oldu. Sisteme henüz dahil olmayan vatandaşlar, bankaların faiz getirilerini araştırmaya başladılar.

En Yüksek Getiri İki Özel Bankada!

Birikimlerini kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi kapsamında, kısa vadede katlamak isteyen vatandaşlara, müjdeli haber iki özel banka tarafından verildi. Fibabanka ve Aktifbank, 32 günlük vadede müşteri birikimlerine yüzde 20,50 oranında ek getiri sağladığını açıkladı.

Bankaların Faiz Kararları Açıklandı!

Her geçen gün katılımcı sayısını arttıran kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi, yatırımcılara pek çok farklı vade seçeneğinde birikimlerini katlama fırsatı sunuyor. Bu kapsamda kısa vadede bankaların faiz getirisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için Fibabanka ve Aktifbank’tan sonra 32 günlük vadede en yüksek getiriyi sağlayan bankalar, şu şekilde açıklandı:

  • Odea Bank- Oksijen Hesabı: %18,50
  • ING Bank- Turuncu Hesap: %19,50

Katılımcı Sayısı Şubat Ayında da Arttı!

Bankacılık sektörü tarafından açıklanan verilere göre şubat ayında kur korumalı TL vadeli mevduat sistemine dahil olan katılımcı sayısı, yüzde 11 oranında arttı.