Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan giden doktorlara seslendi: Varsın gidiyorlarsa gitsinler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda, kadın muhtarlara yönelik konuşmasında Türkiye’nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakaları, doktorların nöbet süreleri konusundaki şikayetleri ve en nihayetinde yurtdışına giden doktorların sık sık gündeme geldiği son dönemlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan göç eden doktorlara seslendi. Erdoğan yurtdışına giden doktorlara “Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz” dedi. Erdoğan öte yandan günün anlamına binaen Türkiye’deki “kadına şiddet” konusuna da değindi.

“Kadınlara Hak Ettiği Değeri Vermek Bize Emirdir”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda kadın muhtarları ağırlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 yılı aşan sürede devam ettirilen buluşmaların ilk kez kadın muhtarlarla birlikte yapıldığını belirtti ve açıklamasında “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ülkemizdeki tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum… Birbirini böylesine tamamlayan iki varlıktan birinin sırf cinsiyeti sebebiyle ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, şiddete maruz bırakılmasını kabullenemeyiz. Kadınlara hak ettiği değeri vermek bize emirdir.” dedi.

“Doktorlara Az Para Veriyormuşuz”

Açıklamalarında, gündemde yer alan birçok konuya değinen Erdoğan, doktorlar ve sağlık çalışanları ile ilgili konuşmasında ise “Hatalarımız olabilir. Bu devasa şehir hastanelerini yapanlar kim? Adeta ülkemizde hastanesi olmayan ilimiz, ilçemiz var mı? Bunları takip eden birisiyim. ‘Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlar.’ Bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu, yetiştirdi, maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz.” dedi.