Ekonomi

Rusya- Ukrayna savaşı piyasaları etkilemeye devam ediyor! Altın, dolar ve euro yukarı yönlü hareketlerine başladı! 8 Mart güncel döviz kurları ve altın fiyatları

Geçtiğimiz yılın kasım ayından itibaren yükselişe geçen dolar kuru, kendisine paralel olarak euro kurunun ve gram altın fiyatlarının da artmasına sebep olmuştu. O dönem içerisinde Merkez Bankasının bilinçli müdahaleleri ve hükümetin düzenlemiş olduğu kabine toplantısında alınan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi karar, kurları ve altın fiyatlarının ani bir şekilde gerilmesini sağlamıştı.

Yeni dönemde FED faiz kararları ve diğer konu başlıkları nedeni ile tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan döviz kurları ve altın piyasası, ocak ayından bu yana sabit bir fiyat skalasında ilerlemeye devam ediyordu. Ancak yaklaşık olarak iki hafta önce Rusya’nın Ukrayna sınırını resmen işgal etmesi, piyasaların olumsuz etkilenmesine sebep oldu. Bugün yukarı yönlü hareketlerine devam eden döviz kurları ve altın piyasası, yükselişlerini sürdürüyor.

8 Mart Güncel Dolar Kuru Fiyatları

Savaşın başlaması ile birlikte 14 TL seviyesine yükselen dolar kuru, savaşın ikinci haftasında yukarı yönlü hareketlerini sergilemeye devam ediyor. Dün akşamı 14,5066 TL seviyesinde kapatan dolar kurunun, haberin yazıldığı saat itibari ile güncel değeri şu şekilde:

  • Dolar alış: 14,5035 TL
  • Dolar satış: 14,5097 TL

8 Mart Güncel Euro Kuru Fiyatları

Geçtiğimiz yıl tarihi rekorunu kırarak 20 TL seviyesine kadar yükselen euro kuru, yapılan piyasa müdahaleleri ve alınan diğer piyasa kararları neticesinde 13 TL seviyesine kadar gerilemişti. Savaşın başlaması ile birlikte tekrar dalgalı hareket sirkülasyonuna giren euro kurunun güncel fiyatları, şu şekilde:

  • Euro alış: 15,8339 TL
  • Euro satış: 15,8556 TL

8 Mart Güncel Gram Altın Fiyatları

Bir süredir 700 TL seviyesinde seyreden gram altın, savaşın başlaması ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Güncel gram altın fiyatları, şu şekilde açıklandı:

  • Gram altın alış: 936,99 TL
  • Gram altın satış: 937,23 TL