Gündem

Ukrayna lideri Zelenskiy video mesaj yayınladı: Savaş bitmeli, müzakere masasında oturmalıyız

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 14. güne girildi. Rus birlikleri, başkent Kiev’e ve ülkenin dört bir yanındaki şehirlere saldırılarına devam ediyor. Savaş devam ederken, Ukrayna’da sivil halkın tahliyesi için çalışmalar da sürüyor. Ülkeden milyonlarca vatandaş sınır dışına kaçarken, Rus askerleri ise şehirlere füzeler yağdırıyor. Sıcak çatışmaların devam ettiği Ukrayna’da, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy savaşın 14. gününde kritik açıklamalarda bulundu. Birçok kez müzakere çağrısında bulunan Zelenskiy, yaptığı son açıklamasında bir kez daha müzakere çağrısında bulunarak savaşın bitmesi ve müzakere için masaya oturulması gerektiğini dile getirdi.

“Savaş Bitmeli, Müzakere Masasında Oturmalıyız”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında 14. güne girilirken, sabah erken saatlerde Ukrayna lideri Zelenskiy bir video mesaj yayınladı. Zelenskiy söz konusu mesajında “Savaş bitmeli. Müzakere masasına oturmalıyız. Ancak eski ölümcül hırslar için değil. Dürüst, gerçekçi, halkın çıkarları için” sözlerini dile getirdi. Zelenskiy açıklamalarında ayrıca Rus petrol ithalatını yasaklama kararından dolayı ABD Başkanı Joe Biden’a da teşekkür etti ve bunun tüm dünyaya güçlü bir mesaj olduğunu ifade etti. Zelenskiy açıklamalarında, Rusya’nın insani koridorlara ateş etmeye devam ettiğini söyledi ve daha yapılması gereken çok şey olduğunu vurguladı.

“Bu Dünyaya Çok Güçlü Bir Mesaj”

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı duyuruda Rus petrolünün ithalatını yasakladıklarını belirtmişti. Yayınladığı video mesajında Biden’a bu hamlesinden dolayı teşekkür eden Zelenskiy “Bu karar için Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden’a şahsen minnettarım. Bu dünyaya çok güçlü bir mesaj. Çok kolay: Rusya’ya ödenene her para, diğer egemen devletlere uçan toplara ve mermilere dönüşüyor.” sözlerini dile getirdi. Zelenskiy açıklamasında ayrıca Rusya’nın açılan insani koridorlara ateş ettiğini ve koridorların engellendiğini de ifade etti. Ukrayna lideri öte yandan kendilerini destekleyen ve bu amaçla sokaklara dökülen Rus vatandaşlara da teşekkür etti ve onların da barış için savaştığını söyledi.