Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlerin dikkatine: Sosyal Güvenlik Kurumu, o gruplar içerisinde yer alan herkese konut kredisi hizmeti sunuyor! 2022 SGK konut kredisi

Geride bıraktığımız yıl içerisinde yaşanan ekonomik gelişmeler, bu sene de altın piyasasının ve döviz kurlarının dalgalı hareketlerine devam etmesinden ötürü etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Bu gelişmelerin ışığında 2021 yılının son çeyreğinden bu yana en çok zam alan sektörlerden biri emlak sektörü oldu. Sıfır konutların yüzde 50’den fazla zamlanması, kira artışlarının bölgelere göre değişmek ile birlikte nerede ise 3 katına çıkması, vatandaşların bütçelerini alt üst etmeye etti. Hal böyle olunca, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, yükselen kredi faiz oranlarını da göz önünde bulundurunca, bu hayallerini ertelemek zorunda kaldılar.

Vatandaşların ev sahibi olma isteklerine kayıtsız kalamayan kurumlardan biri olan Sosyal Güvenlik Kurumu, milyonlarca kişinin hala haberinin olmadığı kredi hizmetini devreye soktu. Kurum, belirlediği gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara konut kredisinden yararlanma hakkı tanıdı. Peki SGK konut kredisinden kimler yararlanabilir? Başvurular nereye yapılır?

SGK’dan Konut Kredisi Hizmeti!

Her yıl, geliştirdiği onlarca proje ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran SGK, 2022 yılında vatandaşlara konut kredisi hizmetini sunacağını açıkladı. Böylelikle, bankaların yükselen faizlerinden ötürü ev satın almayı erteleyen vatandaşlara, devlet eli ile uygun faizli kredi desteği gelmiş oldu.

SGK’nın konut kredisi hizmetine göre ilgili krediden faydalanan kişilerin kredi taksit ödemeleri, aylıklarının 4’te 1’i kesilerek yapılacak. Bu şekilde vatandaşlar, kendi gelirlerine orantılı olarak bir nakit desteğine kavuşmuş olacaklar.

SGK Konut Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

SGK, kendi internet sitesinde yayınlamış olduğu konut kredisi hizmetine başvuru yapma hakkı olan kişileri, şu şekilde belirledi:

  • Harp ya da gazi malullüğünden ötürü hayatını kaybetmiş olan kişilerden kalan maaşı alan, dul ve yetimler
  • Harp ya da vazife malullüğünden sonra sınıf değiştirerek kamu görevinde istihdam edilmiş olanlar
  • 15 Temmuz Gazileri

SGK Konut Kredisi Başvurusu

SGK’nın konut kredisinden yararlanmak isteyenler vatandaşların Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapmaları gerekmektedir.