Ekonomi

Ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut’tan, artan dolar kuruna karşılık kıyamet senaryosu: Türk halkı hiç olmadığı kadar fakirleşecek!

Geçtiğimiz yılın aralık ayında 18 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, euro kurunun ve altın piyasasının da ani bir yükselişe geçmesine sebep olmuştu. O zamandan bu zamana kadar olumsuz etkilerini gündelik hayat içerisinde hissettiren bu gelişmeler, vatandaşların süreç ile ilgili olarak uzman yorumlarını araştırmalarına sebep oldu. Vatandaşlar tarafından en sık takip edilen ekonomistlerden biri olarak ön plana çıkmayı başaran Evren Devrim Zelyut hem yeni dönemde ortaya çıkan Rusya- Ukrayna savaşı hem de savaşın ekonomi piyasalarına etkilerini yorumladı.

“Türkiye Dışa Bağımlılığının Cezasını Ödeyecek!”

Yaptığı piyasa yorumları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ünlü Ekonomist Evren Devrim Zelyut, son zamanlarda tekrar hareketlenen piyasalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında hükümete yönelik sert eleştirilerde bulunan Ekonomist Zelyut, hükümetin ekonomiyi dışa bağımlı kılmasının bedellerinin bu dönemde ödeneceğine dikkat çekti.

“128 Milyon Dolar Rezerv Yakıldı!”

Rusya- Ukrayna savaşının Türk ekonomisine de doğrudan zarar vereceğini iddia eden Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 128 milyon dolarlık rezervin hükümet tarafından yakıldığını iddia etti. Şu zor günlerde 128 milyon doların varlığının Türk ekonomisi için yastık görevi görebileceğine dikkat çeken Zelyut, rezervin olmayışının Türk halkına pahalıya patlayacağını ileri sürdü.

“Kıyamet Değil de Nedir?”

Hükümetin ekonomi alanında izlediği politikalara sert eleştirilerde bulunan Ekonomist Zelyut, brent petrol fiyatının 130 dolara kadar yükselmiş olmasına dikkat çekti. Bu yükselişin alış- satış arasında ki farkı arttıracağını ve cari açığın büyüyeceğini söyleyen Zelyut, bu sebep ile dolar kıtlığı başlayacağını iddia etti. Yaşanacak olan fiyat artışlarından sonra Türk milletini ciddi bir sefaletin beklediğine dikkat çeken Zelyut, “bu kıyamet değil de nedir?” siteminde bulundu.