Ekonomi

Pandemi döneminde işleri yolunda gitmeyenlere, KOSGEB’ten faizsiz kredi desteği! Başvuru ekranları 31 Mart’ta erişime kapanacak! KOSGEB destekleri

Her yıl, farklı kategoriler altında geliştirmiş olduğu projeler ile adından söz ettirmeyi başaran KOSGEB, bu dönem de faaliyetlerine hızla devam ediyor. Son olarak mikro ve küçük işletmeler için yeni bir proje geliştirmiş olduğunu duyuran KOSGEB, söz konusu proje kapsamında sağlanan ayrıcalıklardan yararlanmak isteyen işletmeler için son başvuru tarihinin 31 Mart olduğunu duyurdu.

KOSGEB MKİ Desteği Nedir?

2 yılı aşkın süredir tüm dünya ülkelerini etkisi altına almış olan koronavirüs salgını, birçok kişiye olduğu kadar birçok firmaya da olumsuz etkilere sebep oldu. Salgının ilk başladığı dönemlerde kepenk kapatmak zorunda olan küçük işletmeler, o dönemden bu zamana kadar bütçelerini toparlamak konusunda desteğe ihtiyaç duydu. Bu noktada KOSGEB, mikro ve küçük işletmelerin pandemiden kaynaklı uğradıkları zararları karşılamak ve işletmelerin tam kapasite ile hizmet vermesini sağlamak amacı ile bir proje geliştirdiğini duyurdu.

KOSGEB tarafından geliştirilmiş olan MKİ projesine göre ilgili şartları sağlayan tüm mikro ve küçük işletmelere, 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verileceği bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

KOSGEB MKİ Destek Programı Başvuru Şartları

KOSGEB, MKİ desteğinden yararlanmak isteyen işletmeler için şu şartları belirledi:

  • Bilgisayar, imalat ve Ar-Ge sektöründe hizmet veriyor olmak
  • 2019 yılında 75 bin TL’lik net hasılata sahip olmuş olmak
  • 1981 ve sonrasında doğan, en az teknik lise mezunu ve son 3 yılda 180 günden az prim gününe sahip olan bir kişiyi 12 ay boyunca istihdam edeceğini taahhüt etmek

KOSGEB MKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB’in MKİ desteğinden yararlanmak isteyen işletme sahiplerinin, 31 Mart tarihine kadar KOSGEB’in resmi internet sitesi aracılığı ile program başvurusu yapmaları gerekmektedir.