Ekonomi

Asgari ücret çalışanlarına müjde: PTT, kefilsiz şartsız 10-20-30 bin tutarlarında nakit desteği sağlayacağını açıkladı! PTT ihtiyaç kredisi

Türkiye’nin köklü kurumlarından biri olan PTT, yeni dönemde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler sonucunda nakit desteğine ihtiyacı olan asgari ücret çalışanlarına ihtiyaç kredisi hizmeti sunacağını açıkladı. Kurum tarafından ilan edilen kredi hizmeti haberine göre ilgili hizmete başvuran vatandaşlarda, kefil ya da başka bir şartı sağlamaları istenmeyecek.

PTT İhtiyaç Kredisi 2022

Her dönem düzenlediği kampanyalar ile adından söz ettirmeyi başaran PTT, yeni dönemde nakit sıkıntısı içerisinde olan vatandaşlar için 30 bin TL’ye kadar nakit desteği sağlayacağını açıkladı. Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanmış olan kredi hizmeti haberine göre ilgili kredi aralıkları için azami vade sayısı, 36 ay olarak belirlendi. Ayrıca bu hizmetten yararlanarak, temel ihtiyaçlarını karşılamak için nakit desteği almak isteyen vatandaşlarda kefil ya da teminat şartı aranmayacağı da bildirildi.

PTT İhtiyaç Kredisi Örnek Hesaplama Tablosu 2022

Vatandaşların yararına geliştirmiş olduğu kampanyalar ile adından söz ettirmeyi başaran PTT, yeni dönemde 30 bin TL limitli ihtiyaç kredisi hizmetinin de sunulacağını açıkladı. Kurum tarafından açıklanmış olan hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar için örnek hesaplama tablosu, şu şekilde yayınlandı:

  • Kredi tutarı: 20 bin TL
  • Aylık faiz oranı: Yüzde 2,99
  • Vade sayısı: 36 ay
  • Aylık taksit tutarı: 998,19 TL

PTT İhtiyaç Kredisi Başvurusu 2022

PTT’nin yeni dönemde Aktifbank ile iş birliği içerisinde geliştirmiş olduğu NKolay Kredi hizmeti kapsamında 30 bin TL’lik nakit desteği almak isteyen vatandaşların, kimlik belgeleri ile birlikte PTT şubelerine başvuruda bulunması gerekmektedir. Şubeye gidecek durumu olmayan vatandaşlar ise Aktifbank’ın resmi internet sitesi aracılığı ile ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilmektedirler.